Etkinliklerle Değerler Eğitimi

Akademisyen Kitabevi

Volkan Karakoç

180,00 TL
156,60 TL
%13 indirim
Kazancınız
:
23,40 TL
Etkinliklerle Değerler Eğitimi Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Çocuk Kitapları
Sayfa Sayısı: 83
ISBN: 9786258299649
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2022
Volkan Karakoç
Volkan Karakoç
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Etkinliklerle Değerler Eğitimi Kısa Özet

    Bu kitabın yazılma amacı vatanını, milletini seven, çevresine ve içinde yaşadığı topluma saygılı, dürüst, güvenilir fertler yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. Buradan hareketle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza milli ve manevi değerlerimizi etkinlikler yoluyla benimseterek ve sevdirerek öğretmek amaçlanmıştır.

    Eğitim-öğretim bir bütündür. Sadece öğretim tarafıyla ilgilendiğimiz zaman çok iyi doktorlar, mühendisler, bilim adamları yetiştirebiliriz. Eğitim boyutuyla ise sorumlu vatandaşlar, bilinçli bireyler yetiştirebiliriz. İşte bu noktada eğitim ve öğretimi harmanlayarak öncelikle iyi insan yetiştirmeliyiz. Çocuklara yapılan küçük dokunuşlar, büyük başarılara zemin hazırlar. Bu ilkeden yola çıkarak onlara yapacağımız küçük dokunuşlarla geleceğe büyük yatırımlar yapabiliriz.

    Değerli veliler; elbette ki değerler eğitimini genç nesillere aşılayabilmek, bunu bir davranış ve düşünce tarzına dönüştürebilmek için öğretmenlerimizden önce velilerimiz tarafından bu gayret gösterilmelidir. Ailede sağlam bir karakterde yetiştirilen bireyin okulda bu değerleri benimsemesi ve hayata geçirmesi daha kolay olacaktır. Bu doğrultuda değerler eğitiminde veli- öğrenci- öğretmen birliği göz ardı edilmemelidir. Amacımız sağlam, dürüst ve güvenilir bireyler yetiştirmek olmalıdır.

    Toplumlar, çocukların değerler eğitimi doğrultusunda bazı davranışları sergilenmesini önemser. Örneğin; Sevgi, saygı, dürüstlük, dostluk, paylaşma, dayanışma, temizlik vb. değerler hemen her toplumda önemsenen toplumsal değerlerdir. Bu değerler toplum için önemli olduğundan, değerlere uygun davranan insanlar da toplum gözünde değerli kabul edilecektir.

    Değerler eğitiminde müziğin araç olarak kullanılması, değerler eğitimine önemli ölçüde katkı sunacaktır. Aşamalı olarak genelden özele doğru sıralanan öğrenciyi öğretirken eğlendiren, eğlendirirken düşündüren bir yapıda hazırlanmış, önceden belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda geliştirilmiş bir müzik öğretim programı müzik eğitimi yoluyla değerlerin öğretimini gerçekleştirmiş olacaktır.

    Sonuç olarak, müzik eğitimi ve değerler eğitiminin birbiriyle örtüşmesi sonucunda birey üzerinde, sosyal hayatta net bir şekilde görülecek hareketlerle değer farkındalığını gözler önüne serecektir.

  • 1. Hamur

Etkinliklerle Değerler Eğitimi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.