Etkili Sınıf Yönetimi

Anı Yayıncılık

Abidin Dağlı

188,00 TL
163,56 TL
%13 indirim
Kazancınız
:
24,44 TL
Etkili Sınıf Yönetimi Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Eğitim Kitapları
Sayfa Sayısı: 336
ISBN: 9786051703404
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 431 adet satılmıştır.
Abidin Dağlı
Abidin Dağlı
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Etkili Sınıf Yönetimi Kısa Özet

    Sınıflar, öğrenme-öğretme etkinliklerinin gerçekleştirilmesi amacıyla oluşturulmuş özel alanlardır. Eğitimsel amaçların gerçekleşebilmesi için öğrenme sürecinde bir düzene gereksinim vardır. Bu düzeni tehdit eden her türlü değişken, sınıf içerisinde öğrenme sürecini olumsuz etkilemekte, kayıplara yol açmaktadır. Sınıf yönetimi eğitimi almak, sınıf yönetimini etkileyen bu değişkenleri tanımak ve değişkenlere karşı gerekli önlemleri alabilme becerisini kazandım. 

    Sınıf yönetimi, öğrenme için uygun ortamın, iklimin oluşturulması ve sürdürülmesi olarak tanımlanabilir. Sınıf yönetimi, sınıf ortamından, bireyin psikolojik özelliklerinden ve sınıf dışı etkenlerden de etkilenir. Bu yüzden sınıf yönetimi bazı güçlükleri içerir. Ancak etkili sınıf yönetimi eğitimi almış ve öğrendiklerini uygulayabilen öğretmenler, bu sorunları önceden kestirip gerekli önlemleri alabilirler. 

    Bu kitap, öğrenci merkezli bir eğitim ortamında öğretmenin sınıf yönetimine ilişkin duruşunu tanımlamaktadır. Ayrıca, öğrencinin aktif olduğu bir ortam düşünülerek öğretmenlerin kazanması gereken sınıf yönetimi becerileri tanımlanmaya çalışılmıştır.

  • 2. Hamur

Etkili Sınıf Yönetimi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.