170,00 TL
113,90 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
56,10 TL
Esmaü`l Hüsna Hakkında Bilgiler
Türü: İslami ve Tasavvuf Kitaplar
Sayfa Sayısı: 382
ISBN: 9786055203061
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 3 adet satılmıştır.
Adem Şener
Adem Şener
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Esmaü`l Hüsna Kısa Özet

    Bizleri yoktan var eden, sayısız nimetleriyle şereflendiren Rabbimize hamd-ü senalar olsun. Salat ve selam, peygamberlerin efendisi Hazreti Muhammed Mustafa`ya (Sallallahü Aleyhi ve Selem) olsun.

    Allahü Teala`yı hakkıyla tanımak ve bilmek, O`nun isimlerini ve sıfatlarını bilmekle mümkün olur. Allahü Teala`nın şerefli ve değerli isimleri çoktur. İsm-i şeriflerinin değerini ve önemini Mevla Teala bizzat ayet-i kerimeleri ile beyan etmiştir: "Allah ki, Kendisinden başka hiçbir ilah yoktur. En güzel isimler sadece O`na aittir."
    "O en güzel isimler sadece O`na aittir." Bu isimlerden bir kısmı Kur`an-ı Kerim`de zikredilmiş, bir kısmı ise hadis-i şeriflerde beyan edilmiştir. Allahü Teala`nın ism-i şeriflerinin kesin sayısı bilinmemekle birlikte Esmaü`l Hüsna hadis-i şerifinde bildirilen en meşhurları 99 tanedir. Alimler, diğer bütün ism-i şeriflerin de bu isimlerin manalarında gizlendiğini beyan etmişlerdir.

    Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyuruyor ki: "Allahü Teala`nın doksan dokuz ismi vardır. Kim bu isimleri ihsa ederse (sayar, ezberler ve onlarla dua ederse) cennete girer/" Esmaü`l Hüsna ile yapılan duaların, icabet bakımından kabule daha yakın olacağı da ayet-i kerime ile beyan edilmiştir: "O en güzel isimler yalnızca Allah`a aittir.

    Öyleyse O`na onlarla (o isimlerle) yalvarın. O`nun isimleri hususunda doğrudan sapmakta olan kimseleri ise bırakın. Muhakkak ki onlar, yapmakta bulunmuş oldukları şeyler (nedeniy)le cezalandırılacaklardır." Esmaü`l Hüsna hakkında çeşitli çalışmalar olmakla birlikte, bizler bu çalışmamızda Allahü Teala`nın ism-i şeriflerinin açıklamalarını, geçtiği ayet-i kerimeleri ve o güzel ism-i şeriflerle dua ve zikretmenin fazilet ve esrarı hakkında bilgileri istifadeye sunmayı arzu ettik.

    Siz Müslüman kardeşlerimizden dileğimiz; acziyet içerisinde hazırlanmış olan bu eserdeki güzelliklerden istifade etmeniz, eser içinde gördüğünüz hata ve noksanlıkları da bizlere bildirmenizdir. Bu kitaptaki bütün güzellikler İslam`a, hatalar ise bu kitabı hazırlayan fakire aittir. Allahü Teala bizleri kendisine kullukta, Rasulüne (sallallahü aleyhi ve sellem) ümmetlikte, Kur`an`ına hadimlikte, dostlarına dost olmakta daim eylesin. (Amin)

  • 1. Hamur

Esmaü`l Hüsna Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.