190,00 TL
148,20 TL
%22 indirim
Kazancınız
:
41,80 TL
Epepe Hakkında Bilgiler
Türü: Öykü Kitapları
Sayfa Sayısı: 240
ISBN: 9786057643995
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2024
satis-icon
Satış Rakamları 72 adet satılmıştır.
Ferenc Karinthy
Ferenc Karinthy
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Epepe Kısa Özet

    Macar yazar Ferenc Karinthy’nin başyapıtı kabul edilen Epepe bilinmeyen bir dil ve kültürde kaybolan bir dilbilimcinin hikâyesini anlatıyor.

    Helsinki Dilbilim Kongresi’ne katılmak üzere uçağa binen Budai kendisini bambaşka bir ülkede bulur. Yerel dili ve yazıları bildiği hiçbir dile benzetemez. Hızla yükselen inşaatları, kalabalıkları, uzun kuyrukları, tuhaf prosedürleri ve âdetleriyle çözmesi zor, labirentvari bir büyükkente düşmüştür. Eve dönmekten başka çare yoktur ama dilini bilmeden bu yerden ayrılmak öyle kolay olmayacaktır. Budai bilimsel akıl yürütmelerle yerel dili çözmek ve birileriyle iletişim kurup derdini anlatabilmek için çeşitli taktikler dener, bu sırada başına belalar açılır. Yine de bir çıkış olduğu umudu hep vardır.

    Ferenc Karinthy dil ve kültürün insanları nasıl etkilediğini ele alırken yabancılaşma ve kimlik arayışını da büyük bir beceriyle işliyor.

    Kafka’nın Dava’sı, Huxley’nin Cesur Yeni ­Dünya’sı, Orwell’in 1984’üyle birlikte anılan Epepe’deki akıl almaz kentin her şeyi hem çok yabancı hem de çok tanıdık gelecek.

  • 2. Hamur

Epepe Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.