48,00 TL
34,08 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
13,92 TL
Ehl-i Sünnet Akaidi Hakkında Bilgiler
Türü: İslam ve Günümüz İslam Düşüncesi Kitapları
Sayfa Sayısı: 96
ISBN: 9786055207946
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2014
Ürün Tipi: Cep Boy
satis-icon
Satış Rakamları 29 adet satılmıştır.
Şeyh Alaeddin Haznevi
Şeyh Alaeddin Haznevi
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ehl-i Sünnet Akaidi Kısa Özet

    Bize İslâm`ı ve imanı nasip eden âlemlerin Rabbi yüce Allah`a sonsuz hamdolsun. En güzel salat ve selamlar, âlemlere rahmet olarak gönderilen Resul-i Kibriya Muhammed Mustafa Efendimiz`e [sallallahu aleyhi vesellem] olsun. Onun tertemiz, izzet ve şeref sahibi olan kutlu ailesine ve her biri nübüvvet mektebinde yetişmiş birer yıldız olan ashabına selâm olsun.

    Elinizdeki bu eser, son asrın büyük velilerinden Şeyh Alâeddin Haznevi`nin [kuddise sırruhû] yazdığı Tuhfetü`l-Alaiyye kitabının ilk bölümünden alınarak hazırlanmıştır.

    Dinimizin temelini özet olarak, anlaşılır bir dille ifade eden kitap aynı zamanda her Müslümanın bilmesi gereken konuları da ihtiva etmektedir.

    Geçmişe baktığımız zaman, hemen hemen tüm İslam âlimlerinin kısa da olsa kendi zamanlarında bulunan topluluklar için bir akait risalesi kaleme aldıklarını görmekteyiz. Zira İslâm`ın ne olduğunu bilmek için akaid ilmini öğrenmek şarttır. Nitekim İslâm`ı tam anlamıyla bilemeden iman güçleşir, zayıflar ve Allah muhafaza tehlikeye düşer. Bu yüzden özellikle takvayı şiar edinen tasavvuf büyükleri bu konuda asla taviz vermemiş ve akaid risaleleri kaleme almışlardır. Bu paha biçilmez akaid risalelerini inşallah peyderpey siz değerli okurlarımıza sunacağız.

    Akaid ilminin bu kadar ehemmiyetli olmasının sebebi insana, Rabb`ini, Peygamber?ini, dünyaya ne için geldiğini, ne yapması gerektiğini ve ömrü nihayete erip dünyadan göç ettiğinde neyle karşılaşacağını, yaratıcının dilinden kullarına anlatmakta ve aktarmakta olmasındandır. Bu nedenle daha çocuk yaşlarda iken İslam şuuru taşıyan her ailenin evladına bu mukaddes ilmi öğretmesi ve öğrenmesi icap etmektedir.

    Değerli okurlar, elinizdeki kitapta Şeyh Alaeddin [kuddise sırruhû] imanın altı şartı olan Allah`a, peygamberlere, kitaplara, meleklere, ahiret gününe, kaza ve kaderin Allah`ın takdiri olduğuna imanın ne olduğunu ve bunlara nasıl iman edilmesi gerektiğini anlaşılır bir dille detaylıca aktarmaktadır. Ayrıca Peygamber Efendimiz [sallallahu aleyhi vesellem] ve ailesi hakkında da detaylı bilgilere yer verirken ölüm, kabir, haşir, mizan, sırat, cehennem ve cennet hakkında da bilgiler vermektedir.

    Bütün başarı ve muvaffakiyet Rabbimizdendir. O`na, celâline ve cemâline yakışır bir şekilde sonsuz hamd ve senalar olsun.

  • 2. Hamur

Ehl-i Sünnet Akaidi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.