Edirne Kuşatması Günlüğü

DBY Yayınları

R. P. Paul Christoff

120,00 TL
98,40 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
21,60 TL
Edirne Kuşatması Günlüğü Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Tarih Kitapları
Sayfa Sayısı: 248
ISBN: 9786054635313
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
R. P. Paul Christoff
R. P. Paul Christoff
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Edirne Kuşatması Günlüğü Kısa Özet

    Yaklaşık 550 yıl Osmanlı Devleti’nin elinde kalan Edirne, Osmanlı ordusunun Balkan Savaşları’nda yenilgiye uğraması üzerine kısa bir süreliğine de olsa Bulgarların işgaline uğramıştır. Değerli araştırmacı Yunus Emre Kaleli tarafından Türkçeye kazandırılan bu kitap, Edirne’nin işgal edilmesine kadar süren beş buçuk aylık kuşatmayı ve şehrin kahramanca müdafaasını konu alıyor.

    Kitap, Fransız yazar Paul Christoff’un, savaşın başladığı günden şehrin teslimine kadar, günü gününe tuttuğu not lardan oluşuyor. Yazar, önsözünde de belirttiği gibi, olayları olabildiğince tarafsız bir bakış açısıyla kaleme almaya çalışmış.

    Edirne Kuşatması Günlüğü’nde, Edirne halkının ve Türk askerinin yaşadığı tüm zorlukları, samimi ve akıcı bir dille tasvir eden yazar; diğer cephelerde yaşanan gelişmelere, Balkan coğrafyasının Osmanlı hakimiyetinden nasıl koparıldığına ve bunun neticesinde kaybedilen topraklarda kalan Müslümanların maruz kaldığı katliamlara da kayıtsız kalmamış.

    Fotoğraf ve resmi belgelerin de yer aldığı bu değerli günlük, tarih araştırmacıları için bir kaynak teşkil etmesi yanında, yakın tarihe meraklı herkesin de zevkle okuyabileceği bir eserdir.

  • 2. Hamur

Edirne Kuşatması Günlüğü Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.