Edebiyat Sosyolojisi İncelemeleri

İz Yayıncılık

Köksal Alver

134,00 TL
95,14 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
38,86 TL
Edebiyat Sosyolojisi İncelemeleri Hakkında Bilgiler
Türü: Araştıma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 375
ISBN: 9786053263715
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 36 adet satılmıştır.
Köksal Alver
Köksal Alver
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Edebiyat Sosyolojisi İncelemeleri Kısa Özet

    Edebiyat Sosyolojisi İncelemeleri, edebiyat ile toplumsal hayatın katmanları arasındaki bağları ve ilişkileri öne alarak bir çözümleme yapmaktadır. Edebiyatın, toplumsal ve insani olanı anlama, yorumlama ve anlatma için vazgeçilmez bir kaynak olduğunu dile getirmektedir. Edebiyatın mutlak anlamda toplumsal ilişkilerağında meydana geldiğini ve bu ilişki tarzlarını açıklama gücüne sahip olduğunu iddia eden kitap, edebiyatı temel bir referans olarak sosyolojinin dikkatine sunmaktadır.

    Bu kitap uygulamalı edebiyat sosyolojisi çalışmalarından oluşmktadır.Edebiyat ilişkileri ve edebi metinler bağlamında yapılan çalışmalar birer örnek çalışmadır. Yazılar, edebi eserleri, yazıyı, edebiyatçıyı, yazarı ve edebiyat ilişkilerinin diğer unsurlarını sosyolojik bakışla değerlendirmektedir. Edebi metinlerden yola çıkıp sosyolojik sonuçlar elde etmeyi amaçlamaktadır.

    İncelemeler yazar, yazı, okur, kanon, yayın, okuma gibi temel edebiyat meselelerini ihtiva ettiği gibi örnek çözümlemeleri de içermektedir. Bu anlamda özellikle roman okumaları ve Türk romanı incelemeleri dikkatleri çekmektedir. 

  • 2. Hamur

Edebiyat Sosyolojisi İncelemeleri Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.