125,00 TL
97,50 TL
%22 indirim
Kazancınız
:
27,50 TL
Dönemeç Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 240
ISBN: 9786053145004
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 45 adet satılmıştır.
Ümit Kaftancıoğlu
Ümit Kaftancıoğlu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Dönemeç Kısa Özet

    Yayımlandığı dönemde Tahir Alangu’nun *Son yıllarda iyice tıkanıp daralan gerçekçi hikâye anlatımına yeni bir ufuk açıyor* diyerek karşıladığı Dönemeç’teki öykülerde Ümit Kaftancıoğlu, insanla doğanın, insanla insanın kavgasını anlatır.

    Kitaba adını veren ve 1970 yılında, öykü dalında TRT Büyük Ödülü’ne değer görülen *Dönemeç* öyküsünde Cilavuz Köy Enstitüsü`ne girebilmek için gerçekleştirilen zorlu yolculuğu, Ulgar Dağı’nda amansız bir kar fırtınası altında yitip giden Kırklar`ın trajik öyküsünü resmeden Kaftancıoğlu, edebiyat çevrelerince bir yolculuk yazarı olarak selamlanır.

    Hasan İzzettin Dinamo, *Türk köyünün büyük edebiyatçılarına kendimce bir ad daha katmış oldum* diyerek başladığı yazısını, *Ulgar*a atıfta bulunarak şöyle bitirir: *Bana koskoca bir roman havasıyla konuk olmuş olan bu hikâye, toplumcu gerçekçiliğin bütün güzelliğini, etkinliğini taşımaktadır. Kollu köyünün Kırklar`ı, kırk öküzüyle ölünceye dek benim içimden bir gözyaşı kervanı gibi aralıksız geçip duracaklardır.*

  • 2. Hamur

Dönemeç Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.