268,00 TL
166,16 TL
%38 indirim
Kazancınız
:
101,84 TL
Doğrusal Programlama Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Sağlık Kitapları
Sayfa Sayısı: 227
ISBN: 9786257884921
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 43 adet satılmıştır.
Nuray Girginer
Nuray Girginer
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Doğrusal Programlama Kısa Özet

    *… İstediğiniz bir kaynak kitabı kullanabilirsiniz. Ben şu kitabı sayfa sayfa takip edeceğiz diyemem. Ben yerli yabancı pek çok kaynaktan deneyimlerimi de katarak ve güncelleyerek oluşturduğum bendeki bir kitabı size doğaçlama olarak aktaracağım. Çok önemli bir şey daha var ki bu ders ezberleyerek yapabileceğiniz bir ders değil. Unutmayın, her problem kendine özgüdür; dolayısıyla bunun bir şablonu yok. Bu ders sözel bir yapıyı sayısal bir yapıya dönüştürebileceğiniz bir sihre sahip ve sizi cezbedeceğine inanıyorum.*

    Bu açıklamaları Yöneylem Araştırması (YA), Kantitatif Teknikler gibi derslerimin dönem başındaki ilk oturumlarında yıllardır yaparım. Bu kitap, yaptığım bu açıklamalarıma karşılık, kendi üslubumla derslerimde anlattıklarıma ders haricinde de ulaşmak isteyen öğrencilerimin yoğun ısrarı ve isteği üzerine hazırlanmış ve tüm öğrencilerime ithaf edilmiştir.

    Öğrencilerime söylediğim gibi, Yöneylem Araştırması ve dolayısıyla Doğrusal Programlamanın bir sihri vardır. Yıllar önce lisans eğitimimi alırken YA’na gönül vermemdeki en önemli etken, işte bu sözel yapıyı sayısal yapıya dönüştürme sihrini gördüğüm Doğrusal Programlamadır.

    Şahsi fikrime göre, *Yöneylem Araştırması, ete kemiğe bürünseydi Doğrusal Programlama, kalbinde olurdu.* Yöneylem Araştırması, Doğrusal Programlama ile günümüzdeki yaygın kullanımına ve tanınırlığına ulaşmıştır. Doğrusal Programlama, kaynak planlamaya odaklı olmasıyla, günümüzde giderek önemi artan kıt kaynakların etkin, etkili kullanımı konusunda işletmelere yardımcı olmaktadır ki büyük firmaların Doğrusal Programlamadan yararlanma oranları da bu açıdan yüksektir. Bu nedenle bu kitap, *Yöneylem Araştırmasının Kalbi* olarak betimlediğim Doğrusal Programlamaya dayalıdır.

  • 2. Hamur

Doğrusal Programlama Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.