190,00 TL
127,30 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
62,70 TL
Divan-ı İlahiyat Hakkında Bilgiler
Türü: İslami ve Tasavvuf Kitaplar
Sayfa Sayısı: 320
ISBN: 9786054042876
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2016
satis-icon
Satış Rakamları 4 adet satılmıştır.
Ahmed Cahidi Uşşaki
Ahmed Cahidi Uşşaki
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Divan-ı İlahiyat Kısa Özet

    Ahmed Câhidî-i Uşşâki; XVI.-XVII. yüzyıllar arasında yaşayan büyük Uşşâkî azîzlerinden biridir. Silsilesi Gelibolulu Ömer Garibî ve Saruhanlı Memi Can vasıtasıyla Hazret-i Pîr Hasan Hüsâmeddin Uşşâkî`ye bağlanır. Dolayısıyla kendisi, Hz. Pîr`den sonra posta oturan üçüncü zâttır. Aynı zamanda Ahmed Câhidî, "Câhidiyye" adıyla anılan kolun kurucu pîridir.

    Her mürşid-i kâmil gibi, kendisini "insan" yetiştirmeye adayan Hz. Câhidî, aynı zamanda eser veren bir müelliftir. Kitâbu`n-Nasîha, Tevhîd-i Zât ve Dîvân-ı İlâhiyât adında üç eseri bulunan Hz. Pîr; Kitâbu`n-Nasîha`da tarîkat âdâb ve erkânıyla ilgili bilgiler vermiş, Tevhîd-i Zât isimli eserinde tevhid makamlarını ve zât tevhîdini anlatmış, Dîvân-ı İlâhiyât`ta ise her biri aşk ve irfan pınarı olan şiirlerine yer verilmiştir.

    Cep-boy olarak bastığımız elinizdeki eserde, Câhidî`nin şiirlerin tam metni bulunmaktadır. Câhidî`nin şiirleri; hem âhenk bakımından son derece şâirâne, hem üslup bakımından oldukça sade ve anlaşılır, hem de tavır bakımından irşadî ve öğretici bir tarzdadır. Ahmed Câhidî-i Uşşâkî`nin Dîvân-ı İlâhiyât`ı, okuyucu için bir aşk ve irfan kaynağı, âşıklar için yol gösterici bir rehberdir.

    Âlem-i gayba `azm iden
    `Üryân olan gelsün beri
    Horlıgı ihtiyâr iden
    `Ayân olan gelsün beri

    `Akl-ı ma`âşından geçen
    Gönülden perdeler açan
    Şerâb-ı zencebîl içen
    Hayrân olan gelsün beri…

  • 2. Hamur

Divan-ı İlahiyat Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.