Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Diriliş

Üretici Liste Fiyatı
317,00 TL
190,20 TL
%40 İndirim
Kazancınız
126,80TL
Parapuan: 190
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Diriliş
Türü : Roman
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 416
ISBN : 9789752474826
Basım Yılı : 2020
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:277 adet satılmıştır.

Zengin bir ailenin çocuğu olarak Rusya´nın Tula şehrindeki Yasnaya Polana adlı konakta doğdu. Çok küçük yaşlarında önce annesini, sonra babasını kaybetti, yakınlarının elinde büyüdü. Çocukluğundan beri gerçekleri incelemeye karşı büyük bir ilgisi vardı. Öğrenimini tamamlamak için Moskova´ya gitti. Çalışkan zeki bir öğrenci olarak başarı ve sevgi kazandı. Fransızcasını ilerletmiş, Voltaire´i ve J. J. Rousseau´yu okumuş, bu iki yazarın kuvvetli etkisinde kalmıştı. Yasnaya-Polyana´ya döndü, yoksul köylüler arasına katıldı. İlk eseri olan Çocukluğumu bu sıralarda yazdı.

Eserlerinde insanlığın çeşitli meselelerine değinen Tolstoy´un dünya ölçüsünde bir sanat ve fikir değeri vardır. Kendi ülkesinin toplumsal siyasal çalkantılarını, halkının yaradılışını, yaşayışını büyük bir ustalıkla yansıtmıştır. Gerçekçi edebiyatın en büyük temsilcilerinden olduğu kadar, bir filozof ve bir eğitimci olarak da ün kazanmıştı. Yukarıda sayılanların dışında Diriliş, Gençliğim, Çocukluk, Hacı Murat, Ayaklanış, Sergi Baba, Tanrı Bizim İçimizdedir, Kazaklar, Tesadüf, İki Süvari gibi eserleri vardır.

Tolstoy 82 yaşındayken, 1910 yılında öldü. Kış ortasında evini terk ettiğinde hasta düştükten sonra, Astapova´da tren istasyonunda zatürreden öldü. Polis, cenazesine katılmak isteyenlere ulaşımı sınırlandırmak için çalıştı ama binlerce köylü cenazesinde sokakları doldurdu.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.