Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Dinlenen Ben Rüya ve Terapi Dergisi Sayı:10 - 2024

Üretici Liste Fiyatı
180,00 TL
180,00 TL
%0 İndirim
Parapuan: 180
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Dinlenen Ben Rüya ve Terapi Dergisi Sayı:10 - 2024
Türü : Diğer
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 46
ISBN : 4444444442839
Basım Yılı : 2024
Kağıt Tipi : 1. Hamur

Dinlenen Ben elinizde tuttuğunuz 10. sayıyla beraber yayım hayatında 10. yılına giriyor. 

On yıl önce terapi ve rüyalar üzerine söylenecek pek çok özgün şeyin olduğunu düşünerek yola çıkan bir ruh sağlığı uzmanı ekibinin aynı heyecanı Dinlenen Ben çatısı altında sürdürmesi bizim için gurur verici. 10. sayının ilk sayfalarında Sümeyra Gülay’ın yas rüyalarını ve Fenomenolojik Rüya Benliği Modeli (FRBM)’ni konu edindiği doktora tez çalışmasından iktibas ettiği bir vaka yazısıyla karşılaşacaksınız. Gülay, yazısında rüyalara fenomenolojik bir bakış geliştirmenin yas sürecindeki bir danışanda meydana getirdiği terapötik dönüşümleri öykülüyor. Sümeyra Dil FRBM ile yaptığı bir rüya çalışması aracılığıyla terapide söylenemeyen pek çok şeyin rüyalarda nasıl da söylenir hale geldiğini, Suna Medin Nacar bir yas rüyasının sade ve özenli bir şekilde nasıl ele alınabileceğini, Mahmud Taş ise yaptığı rüya çalışmasında rüya benliği ve uyanıklık benliği yaşantıları arasında oluşan açı farkının terapötik açıdan önemini ve anlamını gösteriyor.

10. sayıda da rüyaların nörobiyolojisini incelemeyi sürdürüyoruz. Mustafa Bilici’nin REM ve NREM rüyaları üzerine kaleme aldığı değerli hacimli yazı ilgilileri için önem arz ediyor. Abdullah Yıldırım ise rüyaların psikoterapideki yerini güncel nörobiyolojik tartışmalarla harmanlayarak tartışıyor.

Fenomenoloji, Öznellik ve Edebiyat başlığında ilk olarak Hayrettin Kara’nın bir üniversitede şiir üzerine verdiği kıymetli bir dersin transkripsiyonuna yer veriyoruz. Bu başlık altında Gökhan Özcan fenomenolojik edebiyat eleştirisinde bazı yaratıcı teknikleri tanımlıyor ve William James’in bilinç modelini giriş sadedinde bir yazıyla tanıtıyor. Hasan Furkan Demirel Kafka ve Baba Katili yazısıyla rüyalar ve edebiyatı ilgi çekici bir şekilde buluşturuyor.

Bu sayının Kitap Tanıtımı ve Eleştirisi bölümünde ise Mustafa Bilici Patrick McNamara’nın Uyku ve Rüyaların Sinirbilimi kitabını tanıtıyor.

Terapi ve rüyalara dair söyleyeceğimiz hala pek çok şey var. Öyleyse sonraki sayıda yeniden buluşmak dileğiyle.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.