80,00 TL
56,80 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
23,20 TL
Din ve Siyaset Hakkında Bilgiler
Türü: İslami ve Tasavvuf Kitaplar
Sayfa Sayısı: 138
ISBN: 9786054792757
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Mehdi Hadevi Tahrani
Mehdi Hadevi Tahrani
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Din ve Siyaset Kısa Özet

    İslam Devrimi’nin ortaya çıkışı, siyasal İslam düşüncesini iç ve dış düşüncelerin odak noktası hâline dönüştürmüş, bu müddet zarfında birçok soruyu ve çeşitli endişeleri de beraberinde getirmiştir.

    Fıkhi, genel anlamda İslami terminolojideki kimi belirsizlikler, bu konuda uzman olmayan kimseler için birçok şüphe ve soru yumağı yaratmış, sıkıntılara sebep olmuştur. Hatta bazı kavramlar ilim sahibi kimi insanların eline ayağına dolaşmış, bu alandaki doğal seyirlerine engel teşkil etmiştir…
    Elinizdeki kitapta iki bölüm hâlinde *Siyasal İslam Düşüncesi* ekseninde çağın getirdiği sorulara cevap verilmeye çalışılmıştır.

    Birinci bölüm, genel anlamda din devleti hakkındaki önemli kelami/iktisadi ve özellikle de İslam devleti hakkındaki temel sorulara ayrılmıştır. İkinci bölümde ise velayet-i fakihin tarihsel geçmişi ve delilleri beyan edilmiş, İslam önderinin yetkilerinin sınırları, velayet ve siyasi oluşumlar arasındaki bağıntı, özgürlük ve medeni toplum gibi konular ele alınmış ve gerçeklerin açığa çıkması için de bu konudaki en temel ve önemli sorulara cevap verilmeye çalışılmıştır.

  • 2. Hamur

Din ve Siyaset Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.