150,00 TL
100,50 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
49,50 TL
Devrime Doğru Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Tarih Kitapları
Sayfa Sayısı: 477
ISBN: 9786059988957
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 9 adet satılmıştır.
Vladimir İlyiç Lenin
Vladimir İlyiç Lenin
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Devrime Doğru Kısa Özet

    *Savaş,* diyor Lenin, *savaştan önce izlenen politikaların doğrultusunu değiştirmez, yalnızca onların gelişimini hızlandırır. Savaş sürecinde kendi egemen sınıflarının yanında yer alan dönemin önde gelen Sosyal Demokrat partilerinin *demokratik bir barışın yaklaşmakta olduğu* iddiasına, *tıpkı `anavatanın savunulmasına` ilişkin sözlerin kitlelere sahtekarca ulusal kurtuluş savaşı ideolojisini aşılaması gibi, demokratik bir barış hakkındaki sözler de kitlelere aynı burjuva yalanını farklı bir biçimde aşılamaktadır* diye karşı çıkıyor.

    Lenin`in 1916 başlarıyla Kasım 1917 arasında yazdıklarından derlenen Devrime Doğru, Bolşeviklerin 1. Dünya Savaşı`na ve emperyalizmin dinamiklerine ilişkin değerlendirmelerini, adil ve kalıcı bir barışın nasıl sağlanabileceğine ilişkin görüşlerini, dönemin Sosyal Demokrat hareketine yönelik eleştirilerini ve bütün bunların Rusya`da sosyalist devrimin zaferiyle ilişkisini ortaya koyuyor.

    Devrime Doğru, Ekim Devrimi`nin içine yerleştiği uluslararası bağlamın yanı sıra Rusya ve Bolşevik Parti içerisinde verilen siyasi mücadelelere de ışık tutuyor. Ekim Devrimi`nin zafere ulaşmasında Lenin`in önderliğinin ne denli önemli bir rol oynadığını gösteren bu metinler, yaşıdığı tarihsel değerin ötesinde günümüzün pek çok sorununa ilişkin sosyalist devrimci bir perspektif de sunuyor.

  • 2. Hamur

Devrime Doğru Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.