170,00 TL
130,90 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
39,10 TL
Demirciler ve Simyacılar Hakkında Bilgiler
Türü: Genel İslam Kitapları
Sayfa Sayısı: 256
ISBN: 9786257030052
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 72 adet satılmıştır.
Mircea Eliade
Mircea Eliade
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Demirciler ve Simyacılar Kısa Özet

    Dinler tarihine dair eserleriyle tanınan Mircea Eliade tüm yaşamı boyunca simyayla adeta büyülenmiştir. Bu kitap da buna tanıklık etmektedir: Eliade, simyanın ortaçağda kimyanın habercisi olan ve tarihin karanlıklarına açılan bir olgu değil, müspet ve dikkate değer kültürel bir olgu olduğunu gösteriyor.

    Simya, minerallerin kutsal bir niteliğe büründüğü geleneksel toplumların inançlarında kök salar. Cevherler, tıpkı embriyolar gibi, Toprağın karnında *çoğalırlar;* meteroitlerden çıkan demirin büyüsel bir yanı vardır, çünkü göklerden gelir… Cevheri işleyen
    demirci, tıpkı simyacı gibi, Doğanın gizli amaçlarına hizmet eder: Evrenin gizli anlamını açığa vuran bir âyin icra eder.

    Afrika, Yunan, Hint ve Çin efsanelerini araştıran Eliade, kutsala dair deneyimi insanlık için evrensel ve insanı şekillendiren en önemli unsur olarak görür; bu deneyim, dünyaya anlamını veren şeydir. Bu açıdan bakıldığında, Demirciler ve Simyacılar bu büyük bilginin düşüncesi ve eserleri için kusursuz bir giriş niteliği taşımaktadır.

  • 2. Hamur

Demirciler ve Simyacılar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.