120,00 TL
74,40 TL
%38 indirim
Kazancınız
:
45,60 TL
Değirmenimden Mektuplar Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 160
ISBN: 9786052498378
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 15 adet satılmıştır.
Alphonse Daudet
Alphonse Daudet
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Değirmenimden Mektuplar Kısa Özet

    Millî Eğitim Bakanlığının ilköğretim seviyesinde okutulmak üzere seçtiği 100 Temel Eser’den biri olan Değirmenimden Mektuplar, Alphonse Daudet’in Paris’in sıkıcı ve bunaltıcı şehir hayatından kaçıp Provence’de huzur arayışını yansıtmaktadır. Burada yaşadığı maceraları, edindiği deneyimleri ve gözlemlerini ebedi bir dille okuyucuya aktaran yazar, *Bu kitap, yazdıklarım arasında benim en çok sevdiğimdir* demiştir. Yel değirmeninde yazdığı mektuplardan oluşan eserde Daudet duygularını şu şekilde kelimelere dökmüştür:

    *Ardına kadar açık olan kapıdan güneş ışıklarının parıltılarını görebildiğim yel değirmenimden yazıyorum size. Sizin o karanlık ve telaşlı Paris’inizi özleyip özlemediğini merak mı ediyorsunuz? Doğrusunu söylemek gerekirse değirmenimde çok mutluyum. Gazetelerden, fayton arabalarından ve sisten uzak bu sıcak ve hoş kokulu yer tam aradığım gibi bir yer.*

    Eğlenceli ve düşündürücü öyküler dizisinden oluşan bu eser, yazarın en çok bilinen ve okunan eserleri arasında yer almaktadır. Öykülerinde doğanın güzelliğinin yanı sıra erdemin önemine vurgu yapan yazar, bu eseriyle büyük bir ün kazanmıştır.

  • 2. Hamur

Değirmenimden Mektuplar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.