Darağacından Notlar

Yordam Kitap

Julius Fucik

84,00 TL
60,48 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
23,52 TL
Darağacından Notlar Hakkında Bilgiler
Türü: Anı Mektup ve Günlük Kitapları
Sayfa Sayısı: 144
ISBN: 9786051721026
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2017
satis-icon
Satış Rakamları 30 adet satılmıştır.
Julius Fucik
Julius Fucik
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Darağacından Notlar Kısa Özet

    Darağacından Notlar, Gestapo zindanının karanlık bir hücresinde, dayanılmaz koşullar altında inatla kaleme alınmış bir direniş güncesi. 

    Çekoslovakya Komünist Partisi’nin önderlerinden Fuçik, 24 Nisan 1942’de, Gestapo’nun düzenlediği bir baskında tutuklandı. Pankrác Hapishanesi’nde geçirdiği işkence dolu günlerden sonra Berlin’e götürülerek, 25 Ağustos 1943’te bir Nazi mahkemesi tarafından ölüm cezasına çarptırıldı. 8 Eylül 1943’te asılarak idam edildi. 

    Fuçik’in bu kitabını, ona hücresinde kâğıt kalem sağlayan ve pek çoğunu sigara kâğıtlarına yazdığı notları gizlice dışarıya çıkaran iki Çek gardiyana borçluyuz. Ve kuşkusuz, toplama kampından sağ çıkmayı başaran karısı Augustina Fucik’in, farklı kişilere dağıtılmış bu notları bir araya getirmesine… 

    Darağacından Notlar, celladın ilmiğinin gölgesi altında yazılmış, az rastlanır yapıtlardan. Prag’daki Pankrác Hapishanesi’nin bir hücresinde gizlice tutulmuş notlardan oluşsa da, yalnızca bir komünist önder ve direnişçinin değil, aynı zamanda bir gazeteci ve edebiyat eleştirmeninin kaleminden çıkmış bir günce. Fucik’in, her gün ağır sorgulamalar ve işkencelere uğradığı, her an idam edilmeyi beklediği günlerde bile zaman zaman düşgücünün uçsuz bucaksızlığına yelken açabilmesi, elimizdeki kitaba benzersiz edebî tatlar katıyor, bu ölüm güncesini sıradan bir siyasal manifesto olmaktan çıkarıp ölümsüz kılıyor. 

    Celal Üster’in çevirisi ve –çevirinin ilginç öyküsünü içeren– sunuşuyla...

  • 2. Hamur

Darağacından Notlar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.