Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Cumhuriyetin İlanından Sonra Edirne`de Yahudi Varlığı ve Kültürü

Üretici Liste Fiyatı
280,00 TL
224,00 TL
%20 İndirim
Kazancınız
56,00TL
Parapuan: 224
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Cumhuriyetin İlanından Sonra Edirne`de Yahudi Varlığı ve Kültürü
Türü : Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 202
ISBN : 9786257431194
Basım Yılı : 2021
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:14 adet satılmıştır.

Bugün, Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan yol üzerinde stratejik öneme sahip olan, Osmanlı Devleti’ne de 88 yıl başkentlik yapmış olan Edirne, oldukça kozmopolit bir yapıya sahip olmuştur. Bu kozmopolit yapı bugün kent kimliğinin oluşumunda önemli bir paya sahiptir.
Edirne’nin kozmopolit yapısı içinde bulunan etnik gruplar olarak Türkler, Rumlar, Bulgarlar, Yahudiler ve Ermenileri saymak mümkündür. Bunda kentin Osmanlı dönemindeki stratejik önemi ve idari bir kent olmayı sürdürmesi etkendir. İnceleme konumuz olan Edirne Yahudileri, kentin hatırı sayılır bir azınlık grubu olmuştur.

Edirne, Osmanlı Devleti tarafından fethedildiğinde kentte az sayıda Yahudi’nin varlığı bilinmekteydi. Ortaçağ Avrupası’nda Yahudilere yönelik baskı, zulüm, zorla din değiştirme ve göç ettirme faaliyetlerinin neticesinde pek çok Yahudi yönünü doğuya ve Osmanlı topraklarına doğru çevirmiş, Edirne, Selanik, İstanbul, İzmir gibi şehirlere göç etmişlerdir. Bu şehirlere yerleşen Yahudiler, hem dil bilmelerinden hem de daha önce yaşamış oldukları bölgelerde de genelde ticaret ile de ilgilendikleri için ticari bağları kuvvetliydi, bu sayede de Osmanlı’da ticarette önemli rol oynamışlardır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.