Çocuk Edebiyatına Eleştirel Bir Bakış

Uçan At Yayınları

Mustafa Ruhi Şirin

85,00 TL
65,45 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
19,55 TL
Çocuk Edebiyatına Eleştirel Bir Bakış Hakkında Bilgiler
Türü: Eleştiri İnceleme ve Kuram Kitapları
Sayfa Sayısı: 184
ISBN: 9786059501569
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2021
satis-icon
Satış Rakamları 53 adet satılmıştır.
Mustafa Ruhi Şirin
Mustafa Ruhi Şirin
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Çocuk Edebiyatına Eleştirel Bir Bakış Kısa Özet

    Çocuk Edebiyatına Eleştirel Bir Bakış - Çocuk Edebiyatı Nedir Ne Değildir? kitabı eleştiri türünde bir kitap değil, Türkiye’deki çocuk edebiyatı kültürü ortamının değerlendirilmesine yönelik bir çalışmadır. Bu kitapta modernleşme dönemi ana akım çocuk edebiyatı kültüründen hareketle Türk çocuk edebiyatının köklü sorunlarına ve sarmallarına değiniliyor; yazar anlayışları ve dönem özellikleri değerlendiriliyor.

    Türkiye’de modern çocuk edebiyatının uzun sayılabilecek bir geçmişi olmasına karşın çocuk edebiyatı tarihi henüz yazılamamıştır. Bunun asıl nedeni yazar, eser ve dönem araştırmalarının yapılamamış olması ve çocuk edebiyatı eleştirisi ortamının yetersizliğidir. Bunun sonucu olarak çocuk edebiyatı eleştirisinin çocuk edebiyatımızın gerisinde kaldığı söylenebilir.

    Bu kitap çocuk, çocukluk, edebiyat ve çocuk edebiyatı, medya ve çocuk edebiyatı, çocuk edebiyatı editörlüğü, çocuk edebiyatında eleştiri, aile, okuma kültürü, çocuk edebiyatı öğretimi bağlamında örgün eğitim, lisansüstü eğitim ve kurumsal yapılar gibi çocuk edebiyatı kültürü ortamını eleştirel bir yaklaşımla değerlendirmekle kalmıyor aynı zamanda ülke ölçekli çocuk edebiyatı modeli de öneriyor…

  • 2. Hamur

Çocuk Edebiyatına Eleştirel Bir Bakış Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.