265,00 TL
190,80 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
74,20 TL
CIA Che`ye Karşı Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 472
ISBN: 9786258340006
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
satis-icon
Satış Rakamları 2 adet satılmıştır.
Adys Cupull
Adys Cupull
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • CIA Che`ye Karşı Kısa Özet

    Che Guevara, 9 Ekim 1967`de, dokuz ay süren amansız bir takipten sonra, yaralı olarak esir alındı ve CIA ajanları tarafından düzenlenen bir infazla öldürüldü. Ernesto Che Guevara, öldürülüşünden yarım asır sonra, 1968 kuşağının yine gözdesi, gençliğin yine kahramanı. Che ve yoldaşlarının, Bolivya dağlarında izlenmeleri, katledilmeleri ve olayın ardından doğan kargaşa, şimdiye dek, tüm ayrıntılarıyla anlatılmadı. 
    CIA Che’ye Karşı, işte tüm bu detayları belgeleriyle ortaya koyuyor. Kitap CIA’in Bolivya’ya sızışı, dezenformasyon kampanyaları, medyayı yönlendirmesi, kontrgerilla faaliyetleri, özel harp birlikleri, şantajlar, işkence ve cinayetlerle örülü bu süreci gözler önüne seriyor. 
    Kitapta ayrıca Che’nin katledilmesinden sonraki sürece de değinilerek, Bolivya halkının Che’ye olan sevgisi, onun sağ kalan yoldaşlarının mücadelesi, bu cinayette rol alanların akıbetleri, CIA’in oynadığı rolün açığa çıkmasıyla patlak veren skandallar, askeri darbeler, anlatılırken, Che ve yoldaşlarının yıllarca gizlenen mezarlarının bulunmasına da yer veriliyor.
    Eserin yazarları, Adys Cupull ve Froilán González, Che Guevara`nın yaşamı konusunda uzmanlaşmış, Kübalı gazeteciler. Latin Amerika`nın dört bir köşesinde, Che ile ilgili konferanslar veriyor ve televizyon programlarına katılıyorlar.

  • 2. Hamur

CIA Che`ye Karşı Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.