Ceza Muhakemesinde Yargılamanın Yenilenmesi

Adalet Yayınevi

Dilaver Nişancı

230,00 TL
211,60 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
18,40 TL
Ceza Muhakemesinde Yargılamanın Yenilenmesi Hakkında Bilgiler
Türü: Hukuk
Sayfa Sayısı: 276
ISBN: 9786257595711
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2021
Dilaver Nişancı
Dilaver Nişancı
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ceza Muhakemesinde Yargılamanın Yenilenmesi Kısa Özet

    Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 311-323’üncü maddeleri arasında düzenlenmiş olan “yargılamanın yenilenmesi” kurumu, oldukça eski bir kökene sahip olmasına karşın; sınırlı kullanımı nedeniyle çok da bilinmeyen ve belki de bu yüzden Türk Hukuk literatüründe üzerinde çok da fazla eser üretilmeyen bir kurum. Nitekim rahmetli Eralp Özgen hocamızın 1968 yılında yazdığı “Ceza Muhakemesinin Yenilenmesi” başlıklı doçentlik çalışması ve yine ebediyete irtihal etmiş çok değerli hocalarımız Ayhan Önder, Faruk Erem ve Nurullah Kunter’in makale çalışmaları dışında ceza usul hukuku kitaplarında kısıtlı sayfalarla geçiştirilen bir konu.

    Öte yandan son yıllarda toplumun bütünü tarafından takip edilen ve toplumsal hafızalara kazınan davalarda, tartışmaya açılan, üzerinde yazılar yazılan bu kurumun, ülkemiz dâhilinde son dönemlerde yaşanan gelişmeler nedeniyle; kesin hükmü yok eden, yargılama sürecini sıfırdan başlatan ve sürecin içerisinde olan kişilerin mahkûmiyet döngüsünü tersine çevirebilen yapısı göz önünde bulundurulduğunda, hukuk camiamızda sıklıkla gündemde yer alacağı kuşkusuzdur. Bu nedenle de özellikle son dönemlerde bu konuya ilişkin eserlerde de artış olduğu gözlemlenmektedir.

    İlk baskısı 2018 yılında yapılan eserimizin bu baskısında; çalışmamız ve bu konuya ilişkin eserlerin tamamı bir kez daha gözden geçirilmiş ve yeni yargı kararları da eklenmek suretiyle kitabımız bütünüyle yenilenmiştir.

  • 1. Hamur

Ceza Muhakemesinde Yargılamanın Yenilenmesi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.