370,00 TL
303,40 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
66,60 TL
Çağdaş Türk Lehçeleri Hakkında Bilgiler
Türü: Dil Bilim Kitapları
Sayfa Sayısı: 842
ISBN: 9786058317031
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
Kolektif
Kolektif
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Çağdaş Türk Lehçeleri Kısa Özet

    Elinizdeki çalışma, Üniversitelerimizin Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Öğretmenliği ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde çeşitli adlar altında okutulmakta olan Çağdaş Türk Lehçeleri derslerine yardımcı bir eser olarak ortaya çıktı. Bu derslerde öğrenciler farklı lehçelerle ilgili bilgilere maalesef kolay bir şekilde ulaşamamaktaydı. Ayrıca, çeşitli lehçelerin gramer özelliklerinin birbirleriyle karşılaştırılabilmesi için böyle çalışmalara ihtiyaç duyuluyordu.

    Bu kitap, Çağdaş Türk lehçelerinden sekizinin (Azeri Türkçesi, Gagavuz Türkçesi, Kazak Türkçesi, Kırgız Türkçesi, Özbek Türkçesi, Tatar Türkçesi, Türkmen Türkçesi ve Yeni Uygur Türkçesi) grameri ile orijinal metinlerinden örneklerini, bunların yazı çevirmini ve seçilmiş olanlarının Türkiye Türkçesi’ne aktarımını içermektedir.

    Çalışma hazırlanırken her lehçe için aynı inceleme sistemi benimsendi. alanla ilgili olan yayınların büyük çoğunluğundan istifade edildi. Zaman zaman görüşlerine başvurduğumuz çeşitli lehçelerin uzmanları, hocalarımızın fikirleri çalışmanın hazırlanması sırasında son derece aydınlatıcı oldu.

  • 2. Hamur

Çağdaş Türk Lehçeleri Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.