Büyük Selçuklular ve Mezhep Kavgaları

Endülüs Yayınları

Seyfullah Kara

210,00 TL
149,10 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
60,90 TL
Büyük Selçuklular ve Mezhep Kavgaları Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 384
ISBN: 9786052105351
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2018
satis-icon
Satış Rakamları 22 adet satılmıştır.
Seyfullah Kara
Seyfullah Kara
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Büyük Selçuklular ve Mezhep Kavgaları Kısa Özet

    Farklı mezhepler mensup Müslümanlar arasında zaman zaman önemli çekişmelerin , kavgaları ve hatta ölümlere varan silahlı çatışmaların yaşandığı bilinmektedir. Ancak çok daha iyi bilinen bir huşu daha vardır: Verimli ilmi münakaşalar gelişenleri dışında , mezhep çatışmaları islam dünyasına hiçbir yarar sağlamamıştı , hiçbir sorunu çözmemiş , Müslümanların kan ve gözyaşlarını akıtmaktan , İslam şehirlerini tahrip etmekten başka bir şey getirmemiştir.

    Selçuklular çağına gelirken tarihinin en yoğun çatışma dönemine giren mezheplere karşı bu büyük devletin yaklaşımı , onların , neden islam dünyasına öncülük edebildiklerini açıklamaktadır. Çünkü Selçuklular gerek siyasi alanda , gerekse dini-kültürel alanda yaptıkları icraatlarla bu liderliği hakettikleri gibi , mezheplere karşı izledikleri ince siyaset anlayışıyla aynı dinin mensupları arasında barışı büyük ölçüde sağlamaları suretiyle de buna hak kazanmışlardır. Öyleyse , bugün Batı emperyalizminin Müslümanlar arasında kışkırtmaya çalıştığı mezhep ayrılıklarından kaynaklanan düşmanlıkları önlemek için önümüzde oldukça güzel bir Selçuklu örneği vardır.

    Elinizdeki bu kitap , farklı mezheplere karşı Selçukluların uyguladığı siyaseti ve mezhep çatışmaları karşısında aldıkları tedbirleri tüm detaylarıyla ortaya koymakta ve yüzyıllar öncesinden aldığı ilhamla asırlar sonrası günümüze ışık tutmaktadır.

  • 2. Hamur

Büyük Selçuklular ve Mezhep Kavgaları Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.