224,00 TL
161,28 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
62,72 TL
Boran Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 299
ISBN: 9786257136549
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
Tahavi Ahtanov
Tahavi Ahtanov
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Boran Kısa Özet

    Sovyet Kazah edebiyatının önde gelen yazarlarından Tahavi Ahtanov’un Sovyetler Birliği’nde en büyük sanat ödülünü kazanan eseri Boran, yazarın ustalığını kanıtladığı, sıradışı bir romandır.

    Cengiz Aytmatov’un kitabın önsözünde *kalemim bu yüce yazara armağan olsun* dediği Tahavi Ahtanov, insanoğlunun doğayla savaşını coşkun bir dille anlatırken, Kazakistan’ı, Kazah toplumunu bütün boyutlarıyla gözler önüne seriyor. Kahramanımız Kozban`ı takip ederken onun direnme gücüne hayran kalıyoruz. Yazar üç gün üç gece süren boranın korkunç ulumaları arasında, ustalıkla Kozban`ın inanılmaz zorluklarla geçen hayatını anlatıyor.

    Savaş sırasında Nazilere esir düşen Kozban, esir kampındaki arkadaşından öğrendiği "insan her kötü durumdan bir çıkış yolu bulur," sözünü hayatı boyunca tekrarlamak zorunda kalıyor. O geçmişini hatırlarken, biz de soluğumuzu tutarak Kozban`ın hayatta kalma mücadelesini izliyoruz. Gerek esir kampında, gerek esaretten sonra döndüğü yurdunda kendine şüpheyle yaklaşılırken, gerekse boranda hayatta kalmaya çalışırken..

  • 2. Hamur

Boran Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.