Yılmaz Özdil Kimdir? Yılmaz Özdil Hayatı ve Başarıları
05 Ağustos 2021

Yılmaz Özdil Kimdir? Yılmaz Özdil Hayatı ve Başarıları

Yılmaz Özdil Kimdir?

Yılmaz Özdil, (d. 2 Ocak 1965; İzmir ) 2 Ocak 1965 yılında İzmir’de doğmuş, biyografi ve siyaset türünde kitaplar yazan ve bugüne kadar 20 kitabı bulunan gazeteci ve yazardır. Yılmaz Özdil, İzmir Atatürk Lisesinde okumuştur. Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu ve Gazetecilik mezunudur. Günümüze kadar yazmış olduğu 20 kitabı Kırmızı Kedi Yayınları, Sia Yayınları ve Doğan Kitaplarından çıkmıştır.

Yılmaz Özdil Kitapları Nelerdir?

Yılmaz Özdil’in yayımlanan 20 kitabı aşağıda listelenmiştir:

2011 – İsim, Şehir, Hayvan

2012 – İsim, Şehir, Bitki

2013 – Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda

2014 – İsim, Şehir, Artist

2015 – Beraber Yürüttük Biz Bu Yollarda 

2015 – Kadın

2016 – Adam

2017 – Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda

2018 – Sen Kimsin?

2018 – MUSTAFA KEMAL

2020 -  SON CÜRET

         Mustafa Kemal Atatürk ve Çocuk

         Mustafa Kemal Atatürk ve Okul

         Mustafa Kemal Atatürk ve Kitap

         Mustafa Kemal Atatürk ve Annesi

         Mustafa Kemal Atatürk ve Temizlik

         Mustafa Kemal Atatürk ve Doğa

         Mustafa Kemal Atatürk ve Spor

         Mustafa Kemal Atatürk ve Sanat

         Mustafa Kemal Atatürk ve Sofra

         Mustafa Kemal Atatürk ve Hayvan Sevgisi

Yılmaz Özdil İlk Kitabı Hangisidir?          

Yılmaz Özdil’in ilk kitabı İsim Şehir Hayvan’dır. Kitap, 476 sayfadır. Yazar, Hürriyet gazetesine 1 Nisan 2011’de yazdığı İsim Şehir Hayvan başlıklı yazısında bu kitabı neden yazdığı, ön sözlerinde kimlerin bulunduğu ve teşekkürlerini sunduğu bir köşe yazısı yayımlamıştır.

Yılmaz Özdil’in En İyi Kitabı Hangisidir?

Yılmaz Özdil’in en çok sevilen kitabı Mustafa Kemal’dir.

Yılmaz Özdil Kaç Yaşındadır?

Yılmaz Özdil, 2 Ocak 1965 doğumludur. Şu anda 56 yaşındadır.

Yılmaz Özdil Nerelidir?

Yılmaz Özdil, Girit göçmeni bir anne ile Aksaraylı bir babanın oğludur. Yılmaz Özdil, 1965 yaşında İzmir’de doğmuştur.

Yılmaz Özdil Kişiliği Nasıldır?

Yılmaz Özdil, çalışkan, hırslı, sivri dilli, zeki, cesur bir kişiliğe sahiptir. Yılmaz Özdil, Kanal D Beyaz Show Programında kendisi hakkında bilinmeyen bazı özelliklerini doğrulamıştır. Bu özelliklerden bazıları : ‘’ 04.00-07.00 saatleri arasında uyuduğunu, bilardo oynamasını çok sevdiğini ve arkadaşlarına sadık bir kişi olduğunu ve bu sebeple Star gazetesinden ayrıldıktan sonra Yılmaz Özdil ile beraber ayrılan arkadaşları iş bulana kadar kendisine gelen iş tekliflerini kabul etmeyip 11 ay işsiz kaldığını’’ onaylamıştır.

Ayşe Arman, Yılmaz Özdil ile yaptığı röportajda Yılmaz Özdil’in kişiliği hakkında şu cümleleri kurmuştur: ‘’ Bazen bildiğimiz ama fark edemediğimiz, bazen de bilmediğimiz şeyleri gözümüzün önüne getiriyor. İnce bir zekayla yapıyor. Boş sallamıyor. Hep donelere, verilere dayanıyor. Bir ağız isali hali yok yani. “Nerede belgesi?” desen, “Aha burada!” diyecek. Ve cesur. Çok cesur. Ama galiba beni en çok etkileyen, bu kadar çok konuşulmasına, okunmasına rağmen, içinde egosunu ayarlayan bir regülatörün olması. Tek başına bir muhalefet partisi gibi o. Ama “Şu küçük dağları ben yarattım” edasıyla dolanmıyor ortalıkta. Bu haline bayılıyorum. ‘’ der.

Yılmaz Özdil Çocukluğu Nasıldır?

Yılmaz Özdil’in çocukluğu İzmir’de geçmiştir. Liseyi İzmir Atatürk Lisesinde okumuştur. Yılmaz Özdil,  Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu ve Gazetecilik mezunudur. Yazar, bir köşe yazısında çocukluk hakkında şöyle cümleler kurmuştur: ‘’ Öfke kontrolü, beynin ön bölgesinin işlevidir… Çocukluk dönemi hayatidir; beynimizdeki nöronlar, tüm davranış kodlarımız bu süreç zarfında gelişir. Aslında, ömrümüz boyunca çocukluğumuzu yaşarız dersek, abartmış olmayız. ‘’ der.

Yılmaz Özdil Gençlik Yaşamı Nasıldır?

Yılmaz Özdil, İzmir Atatürk Lisesinde okumuş ardından Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik Bölümünden mezun olmuştur. Yılmaz Özdil’in siyasi kimliği gençlik yıllarında oluşmaya başlamıştır. Yazar, Sözcü gazetesine yazdığı bir köşe yazısında gençlere gençliğini yaşamaları konusunda bir metin yazmıştır. Bu metinde: ‘’ En vahim gençlik hatası, gençliğini yaşayamamaktır. ‘’ demiştir.

Yılmaz Özdil’in Sağlık Durumu Nasıldır?

Yılmaz Özdil, 56 yaşındadır. Şu anda bilinen bir rahatsızlığı bulunmamaktadır.

Yılmaz Özdil’in Eğitim Hayatı Nasıldır?

Yılmaz Özdil, İzmir Atatürk Lisesinde okumuştur. Üniversiteyi ise Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu ve Gazetecilik bölümünde mezun olmuştur.

Yılmaz Özdil Hangi Okullarda Eğitim Almıştır?

Yılmaz Özdil’in eğitim almış olduğu okullar aşağıda listelenmiştir:

  • İzmir Atatürk Lisesi
  • Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu ve Gazetecilik

Yılmaz Özdil Sosyal Medyayı Aktif Kullanmakta mıdır?

Yılmaz Özdil, sosyal medyayı aktif kullanmaktadır. Yılmaz Özdil, Sosyal medyada gündem haberleri, kitaplarını ve köşe yazılarını paylaşmaktadır.

Yılmaz Özdil Twitter Hesabı Nedir?

Yılmaz Özdil Twitter kullanmaktadır. Yılmaz Özdil’in Twitter hesabı yilmazsozcu’dür.

Yılmaz Özdil Instagram Hesabı Nedir?

Yılmaz Özdil Instagram kullanmaktadır. Yılmaz Özdil’in Instagram hesabı sozcuyilmazozdil’dir.

Yılmaz Özdil Siyasi Görüşü Nedir?

Yılmaz Özdil,  demokratik ve cumhuriyetçi bir görüşe sahiptir. Siyasi görüşünü Sözcü, Milliyet gazetesi gibi ele aldığı köşe yazılarının arka zemininde belirtmektedir.

Yılmaz Özdil Hangi Partilidir?

Yılmaz Özdil’in resmi olarak üyesi olduğu bir parti bulunmamaktadır.

Yılmaz Özdil Nasıl Yazar Olmuştur?

Yılmaz Özdil, Hürriyet gazetesine yazdığı İsim, Şehir, Hayvan başlıklı yazıda; gazetelerde yayımlanan yazıları sebebiyle çok sevildiğini ve belirli bir kitlenin kitap yazmasını istediğini belirtmiş ve bu sebeple kitap yazmaya başlamıştır.

Yılmaz Özdil’in Bağlı Olduğu Edebiyat Akımı Hangisidir?

Yılmaz Özdil, kitaplarını tartışmacı ve açıklayıcı anlatım türü ile yazar. Dil daha çok göndergesel işlevde kullanır. Yılmaz Özdil’in kitaplarındaki ifadeler sade, gösterişsizdir. Akıcı bir anlatım hakimdir. Çoğu yazıları eleştirici bakış açısıyla ele alınmıştır.

Yılmaz Özdil Edebiyatı Nasıl Tanımlamaktadır?

Yılmaz Özdil, edebiyata ve dile hakim bir yazardır. Yazarın Ayşe Arman’a verdiği röportajda okuduğu yazarları John Lloyd-John Mitchinson, Şakir Eczacıbaşı, Adnan Nur Baykal, Andre Gide olarak açıklamıştır.

Yılmaz Özdil Eserlerini Hangi Türlerde Yazmaktadır?

Yılmaz Özdil, eserlerini siyaset- politika, biyografi türünde ele almaktadır. Yılmaz Özdil’in eserleri ve türleri aşağıda listelenmiştir:

Yılmaz Özdil Gazete Yazarlığı Yapmış mıdır?

Yılmaz Özdil, gazete yazarlığı yapmıştır. Yılmaz Özdil meslek hayatında Yeni Asır gazetesinde muhabirlik yaparak başlamıştır. Yazar, 1994 yılında Milliyet gazetesine geçerek Yazı İşleri Müdürü olmuştur. Yılmaz Özdil, 1995 yılında Sabah gazetesine geçmiş ve orada Yazı İşleri Müdürlüğü yapmıştır. 1999 yılında ise Star gazetesinin kuruluşunda yer almıştır. Star gazetesinden ayrıldıktan sonra bir süre Sabah gazetesine dönmüştür. Sabah gazetesinde yazarlık yaparken ATV haber genel yayın yönetmenliğini yapmıştır. ATV Haber ve Sabah gazetesinin TMSF’ye devredilmesiyle Hürriyet gazetesine geçmiştir. 2008 yılında Star ana haber bülteninin yayın yönetmenliğini yapmaya başlamıştır. Yılmaz Özdil, ayrıca Hürriyet gazetesinde yazmıştır. Şu anda Sözcü gazetesinde yazarlık yapmaktadır.

Yılmaz Özdil Kitaplarını PDF Olarak Nasıl Alabilirsiniz?

Yılmaz Özdil’in kitapları internet üzerinden PDF Adam, PDF Kadın, PDF İsim Şehir Hayvan, PDF Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda gibi birçok kitabına ulaşılmaktadır.

Yılmaz Özdil’in Aldığı Ödüller Nelerdir?

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin her yıl gazetecilik mesleğine ve basın özgürlüğüne değerli katkılarda bulunan kişi ya da kurumlara verdiği Onur Ödülü’nü, Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla 2018 yılının en başarılı isimlerinin seçildiği "En 2018 Ödül Töreni" nde Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil "en iyi köşe yazarı" ödülünü kazanmıştır.  Galatasaray Üniversitesi ödül töreninde Yılmaz Özdil, ‘’ Gençlerin hür iradesine müdahale etmeyen üniversite yönetimine teşekkür ediyorum. Gazeteyi kapatmazlarsa seneye de talibim." demiştir.

Yılmaz Özdil’in Katıldığı TV Programları Nelerdir?

Yılmaz Özdil, birçok TV programına katılmıştır. Yazarın katıldığı TV programları aşağıda listelenmiştir:

  • CNN TÜRK - Aykırı Sorular
  • Halk TV- Halk Arenası
  • Fox TV – Çalar Saat

Yılmaz Özdil’in Aile Yaşamı Nasıldır?

Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil’dir. 1989 yılında Hülya Özdil ile evlenmiştir. Çiftin bu evlilikten Pelin adında bir kız çocukları vardır.

Yılmaz Özdil’in Eşi Kimdir?

Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil’dir. 1989 yılında Hülya Özdil ile evlenmişlerdir.

Yılmaz Özdil’in Çocukları Kimdir?

Yılmaz Özdil’in Hülya Özdil ile evliliğinden Pelin adında bir kız çocukları vardır. Pelin Özdil, şu anda Amazon’da takım lideri olarak çalışmaktadır. Daha önce Unilever Marka Müdürlüğü yapmıştır. US Berceley, Robert Koleji, Koç Üniversitesinde okumuştur.

Yılmaz Özdil’in Benzerliğinin Bulunduğu Yazarlar

Yılmaz Özdil Benzeri Yazarlar

Yılmaz Özdil, genellikle politika-siyaset türlerinde eserler vermiştir. Demokratik görüşlü bir yazardır. Yılmaz Özdil benzeri yazarlar aşağıda listelenmiştir:

Yılmaz Özdil ve Şiir

Yılmaz Özdil gazetede yayımlanan birçok köşe yazısında şiir eklemeleri yapmaktadır. Örneğin, Yılmaz Özdil annesinin ölümü üzerine Sözcü gazetesinde bir şiir yazmıştır. Şiir aşağıda verilmiştir:

Telefonla Annemi aradım dün. Telefonla. Vefatından sonra kapatmadık, sesini son kez oradan duyduğum hattını... Koparmıyorum bağlantıyı. Arıyorum aklıma düştüğünde. Uzuuun uzun çaldırıyorum. Açmıyorsa, komşudadır mutlaka. Veya markete filan gitmiştir. Alışamadı çünkü şu cep telefonu denilen alete, sabit telefonun yanına koyuyor, dışarı çıkarken çantasına almıyor iyi mi... Hadi bi ara gene ararım diyorum, kapatıyorum. Bir senedir böyleyiz. Arıyorum.

Komşudadır. Seninki komşuda değilse... Uğra bugün kardeşim. Yoksa inan, sonra çok arıyorsun.

Yılmaz Özdil ile Aynı Siyasi Görüşteki Diğer Yazarlar

Yılmaz Özdil, demokratik ve cumhuriyetçi bir görüşe sahiptir. Yılmaz Özdil ile aynı siyasi görüşteki diğer yazarlar aşağıda listelenmiştir:

Zülfü Livaneli Başka Hangi Dallar ile İlgilenmiştir?

Yılmaz Özdil, araba kullanmayı ve arabada yüksek sesle Deep Purple dinlediğini, bilardo oynamayı, İzmir şehrini çok sevdiğini belirtmiştir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.