Hayattan İlham Alan En İyi 10 Kitap Tavsiyesi
01 Ekim 2020

Hayattan İlham Alan En İyi 10 Kitap Tavsiyesi

       Hayat, öylesine iç içe ve karışık bir olgu ile olaylar bütünü ki kestirebilmek, hayatın nelere gebe olduğunu bilmek neredeyse imkansız. Yeni yeni kendini sevdiren Kuantum fiziğine göre bu; olasılıklar evreni içinde, var olan matematiksel çeşitlilik nedeniyle, birbirinden ayrı gibi gözüken en ufak kararın bile önünüzde açılan, sayısı belirsiz olasılığın habercisi olarak kabul ediliyor. Olasılıklar içinde bir yere varmanızı sağlayan ise planlarınız değil, seçimleriniz oluyor.

       Hayat, böyle muazzam bir içeriğe sahipken kaygı duymak yerine, analiz ve ön görü gücünüzü geliştirmek, doğruda durmak, seçimler yaptığınızın farkında olmak ama her ne olursa olsun hayata güvenmek, kurtarıcı olacaktır. Durum böyleyken, yani biz planlar yaparken hayat bildiğini okurken, yolumuza ışık tutacak kitapların çoğu hayattan ilham alan örneklerle okurlara ulaşarak kendi yaşamları için ilham olmakta önemli bir yardımcı haline geliyor. BKM Kitap, bu blog yazısında hayattan ilham alarak oluşturulan eserleri, size ilham olması için bir araya getiriyor.

Her Şeyin Teorisi - Stephen Hawking

       Her Şeyin Teorisi - Stephen Hawking

       Bilim dünyasının en önemli ismi kimdir deseniz, Stephen Hawking adından ortak karar kılarız herhalde. Onun fizik dünyasında itibar kazanmaya başladığı günlerde vücudunun ALS'nin pençesine düştüğünü ve hem teorilerle savaşırken hem de hastalığıyla da mücadele etmek zorunda kaldığını biliyor musunuz? Bu insan, tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamında karadeliklerden sicim teorisine kadar yüzyılın buluşlarıyla yaşama veda ettiğinde bedeninin hiçbir uzvunu, eklemini hareket ettiremiyordu. Düşünceleri hariç...

Aden – Azra Kohen

       AdenAzra Kohen

       Azra Kohen’in en çok okunan kitaplarından biri olan Aden, bilim kurgu türünde ele alınmış macera dolu bir roman. Bu kitabı önermemizin nedeniyse içinde yer alan ve okuru araştırmaya iten ufuk açıcı bilgiler. Elinizden bırakamayacağınız karakterleri, kurgusu ve akıcı üslubuyla da okurları kendine çeken eseri bitirdikten sonra yaşamınıza çeki düzen vermeyi isteyeceksiniz.

Nietzsche Ağladığında

       Nietzsche Ağladığında - Irvin D. Yalom

       19. yüzyılın Viyana’sında gerçek tarihi karakterlerden yola çıkarak okurlara hem roman tadında bir lezzet sunan hem de yaşamı felsefe ve psikolojinin güvenli kollarında yeniden gözden geçirmeyi sağlayan İrvin D. Yalom’un kitabı halen merakla okunmaya devam ediyor. Yaşamış ünlü karakterlerin Viyana’da geçen gerçek hikayesinde yer alan romansı kurgu, ilham verirken sıkıcılıktan uzak bir okuma sağlıyor. Özellikle psikoloji sevenlerin ve psikanalizin kurucusu Sigmund Freud meraklılarının büyük keyif alacağı bir eser diyebiliriz rahatlıkla.

Rüzgarlar Hep Gençtir

       Rüzgarlar Hep Gençtir - Zülfü Livaneli

       Zülfü Livaneli’nin kendi kaleminden kendi yaşam öyküsünü okumak bile tek başına ilham verici… En samimi duygu ve anılarını, kendine özgü naif ve akıcı kalemiyle buluşturan Livaneli’yi yakından tanıdıkça daha da sevmek kaçınılmaz. Çocukluğundan yetişkinliğine yaşamının en önemli aşamalarını ve dönüm noktalarını kendimize dersler çıkarabileceğimiz bir lezzette kaleme alan Livaneli, otobiyografisinde bizleri, Türkiye’nin yakın geçmişine doğru da değerli bir yolcuğa çıkarıyor.

Bir Ömür Nasıl Yaşanır – İlber Ortaylı

       Bir Ömür Nasıl Yaşanırİlber Ortaylı

       Her yaştan insanın dinlemekten, okumaktan, izlemekten keyif duyduğu biridir İlber Ortaylı. Nam-ı diğer İlber Hoca’ya sorulan en önemli sorulara verdiği yanıtlarla meydana gelen kitap ufkunuzu açmayacak da ne yapacak? “Cesur olun. İnsan konforundan vazgeçmeyi göze almalıdır. Kendi dünyasını yerinden kendi oynatmalıdır” gibi daha pek çok öneri ile her yaştan kesime seslenen İlber Hoca’nın yaşamından örneklerle zengin bir kitap raflarda sizi bekliyor. Doğrusu size ilham olacak, yaşamınıza katkı sağlayacak pek çok bilgi ve anı da bu eserde yerini almış.

Tek ve Tek Başına Türkan - Ayşe Kulin

       Tek ve Tek Başına Türkan - Ayşe Kulin

       Türkiye’nin cesur, girişimci ve değer üreten en saygı değer bilim insanlarından biri olan Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan Türkan, Ayşe Kulin gibi iyi bir romancının kaleminden çıkan bir eser olarak size ilham vermeye hazır. Bilinenden çok daha fazlasını bulabileceğiniz Türkan kitabında Ayşe Kulin’in akıcı dili ve romansı tadı adeta bir başyapıt sunuyor okuruna. Kitap, Türkan Saylan'ın hayatı, çocukları, aşkı ve evliliklerine dair her şey konu ediniyor. Ek olarak büyük bilim insanının çocukluktan beri yakın dostu olan Gökşin’le mektuplarına da yer veriliyor.

Steve Jobs - Walter İsaacson

       Steve Jobs - Walter İsaacson

       İlham veren bir yaşam öyküsü derseniz işte bu biyografi kitabının neden dünyanın en çok satan kitapları arasında yer aldığını anlarsınız. Tüm dünyanın yakından takip ettiği Apple firması ve kurucusu Steve Jobs hakkında yazılmış en iyi biyografi eseri kabul edilen kitap, Walter İsaacson’un kaleminden çıktı. Yazar Walter İsaacson Steve Jobs’un çok yakın arkadaşı olduğu için kitabı yazarken zorlanmadı. Okurlar da okurken zorlanmıyor, zira eser, akıcı dili yanında ilham veren özelliğiyle de bir nefeste okunuyor.

Elon Musk: Tesla SpaceX ve Muhteşem Geleceğin Peşinde - Ashlee Vance

       Elon Musk: Tesla SpaceX ve Muhteşem Geleceğin Peşinde - Ashlee Vance

       Madem ki zeki ABD’lilerden söz ediyoruz, işte karşınızda son yılın en popüler ismi Elon Musk’ın yaşam öyküsü. Ashlee Vance’ın bir restoranda birlikte yedikleri bir akşam yemeğinde gerçekleştirdiği röportajdan yola çıkarak kaleme aldığı kitapta Musk hakkında merak edilen her şey var. Genç bir dünya girişimcisi olan Elon Musk’ın anlattıklarını okuyunca içinizdeki ilham perisi sizi gıdıklamaya başlayacak. Mars’ı gözüne kestirip yeni bir yaşam gezegeni olma konusunda ısrarla hayal gücünü gerçeğe dönüştürecek adımlar atmayı bırakmayan Musk, son olarak “neuralink” icadıyla da adından söz ettiriyor. Bakalım Musk’ın beyin neoronlarına bağlanması planlanan bu aletle macerası nasıl devam edecek, yaşama daha ne farklılıklar katacak?..

Benim Adım Messi – Michael Part

       Benim Adım MessiMichael Part

       Futbolun yıldızı, dünyanın hayranlıkla takip ettiği Lionel Messi’nin yaşam öyküsünü konu alan kitap, futbol severler kadar ilginç yaşam öyküleri okumak isteyen kitap kurtları için de son derece çekici bir alternatif. Messi bir çocuktu, futbola aşıktı, babasını çok severdi ve büyüme hormonu çalışmıyordu. O ne babasının nezaket, dürüstlük, azim, kendine hakim olmak, boyun eğmemek kurallarından ne de hayallerini kurduğu futboldan asla vazgeçmedi. Sonunda Barcelona’nın ve dünyanın en başarılı futbol oyuncusu olarak tarihe geçti.

Halide Edib – İpek Çalışlar

       Halide Edibİpek Çalışlar

       Gazeteci ve yazar İpek Çalışlar'dan bir kadın biyografisi: Hallide Edib. Bu kitapla listemize son verirken Türkiye tarihinin önemli kadın figürlerinden biri olan Halide Edip Adıvar’ın yaşam öyküsüne yakından bakma ve onun etkileyici hayatından ilham alma şansı buluyoruz. Zekası, acıları, eğitimi, cesareti, başarıları ve azmiyle tarihi bir karakter olmayı başarmış, yazar, öğretmen, gazeteci ve harp neferi bir kadın olan Halide Edip Adıvar’ın yaşamında yolculuğa çıkıyoruz. İpek Çalışlar'ın, roman akıcılığında kaleme aldığı bu kitap; sabırlı, ayrıntılı bir araştırmaya, tanıklıklara, bugüne kadar gün ışığına çıkmamış mektuplara, arşiv belgelerine dayanıyor. Çalışlar, edebiyat ve siyasetle geçmiş bir ömrün karanlıkta kalmış yanlarını da içeren çalışmasıyla, "Halide Edib gerçeği"ni anlatıyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.