En iyi 10 Bilim Kurgu Kitabı
19 Kasım 2020

En iyi 10 Bilim Kurgu Kitabı

       Farklı dünya tasvirleri ve okuru maceraya sürükleyen kurgusuyla bilim kurgu romanları kitapseverlerin vazgeçilmezidir. Sanayi devrimiyle yaşanan teknolojik gelişmelerin ışığında insanların teknolojiye ve geleceğe olan merakı bilim kurgu türünün gelişmesini sağlamıştır. Hayal gücümüzü zorlayan ütopyaları, distopyaları ve teknolojik evrenleriyle okurken kendinizi zaman makinesinde hissedeceğiniz en iyi bilim kurgu romanları, çok satanlar listelerinde her zaman yer bulmuştur.

       Bu hafta BKM Kitap Blog olarak düşündürürken günümüze dair çıkarımlar yapmanızı sağlayacak en iyi 10 bilim kurgu kitabını sizler için derledik. Okunması gereken en güzel bilim kurgu romanları saymakla bitmese de sizler için özenle hazırladığımız listemizden kendinize uygun kitapları bulacağınızdan eminiz. Kemerlerinizi bağlayın ve farklı evrenlere yolculuğa hazır olun. Keyifli okumalar...

Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley

       Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley

       Listemizdeki ilk kitabımız bilim kurgu türünün en kült eserlerinden Cesur Yeni Dünya… Günümüzdeki evrenden uzakta fakat sınıfsal ayrımları ve farklı olanın ötekileştirilmesiyle bir o kadar günümüze yakın bir kitap olan Cesur Yeni Dünya, teknoloji ve bilimin yaşamın tam içinde hissedildiği bir dünya, duygularda bile… Okurken geleceği düşündüren aynı zamanda da günümüzle ilişki kurduran bir distopyayı ele alan bu kitap, kitap kurtlarının okuma listesinde muhakkak bulunması gereken türden.

Dune - Frank Herbert

       Dune - Frank Herbert

       Listemize ödüllere doymayan ve çok satanlar listelerinde kendine uzunca süre yer edinen Dune serisi ile devam ediyoruz. 6 kitaptan oluşan Dune serisi, zamanda yolculuğu mümkün kılar şekilde okuru günümüzden çok ileri bir döneme götürüyor. Farklı gezegenlerin keşfedildiği ve farklı bir dünya düzeninin olduğu bu dönemde hayal gücünüzün sınırlarını epey zorlayacaksınız. Sosyolojiden, siyasete psikolojiden tarih bilimine kadar farklı disiplinlerden izler bulacağınız bu kitaba bayılacaksınız.

Zaman Makinesi - H.G. Wells

       Zaman Makinesi - H.G. Wells

       Bilim kurgu türünün bir diğer klasikleşmiş kitabı tabiî ki de Zaman Makinesi romanı. Gelecek veya geçmiş dünyayı deneyimlemek herkesin hayali olsa gerek. İşte bu romanda zaman yolculuğuna çıkarak farklı dönemleri karakterin gözünden hissedeceksiniz. Zaman makinesiyle yaşadığı dönemden çok ileri bir döneme giden karakterimizin serüvenini gözler önüne seren bu romanla bilim kurgu ve macerayı bir arada okuyacaksınız.

Otostopçunun Galaksi Rehberi - Douglas Adams

       Otostopçunun Galaksi Rehberi - Douglas Adams

       Bilim kurgu romanları arasında efsaneleşmiş romanlardan olan Otostopçunun Galaksi Rehberi uzayda geçen macera dolu bir kitap. Birçok uyarlamaya konu olmuş bu kitap eğlenceli bir bilim kurgu hikayesi. Robotlar, gezegenler ve daha fazlasını bulabileceğiniz bu kitapta galakside heyecan dolu serüvene hazır olun.

Marslı - Andy Weir

       Marslı - Andy Weir

       Bilim kurgu türünün en iyi eserlerinden bir diğeri Marslı, aslında bir tür yaşama tutunma hikayesi. Marsta mahsur kalan bir astronotun serüvenini konu alan Marslı, sürükleyici hikayesiyle heyecan uyandıran kitaplardan. Filme de uyarlanan bilim kurgu türünün en güzel romanlarından Marslı romanı ayrıca okura Marsta yaşam olabilir mi? sorusunu sorgulatıyor.

Mülksüzler-Ursula K. Leguin

       Mülksüzler - Ursula K. Leguin

       1974 yılında yayınlanan ve ödüllere doymayan eserlerden bir diğeri Mülksüzler romanı, iki farklı dünyayı ve iki farklı politik evreni gözler önüne seriyor. Sosyoloji, siyaset ve felsefeden izler bulacağınız bir bilim kurgu romanı olmasıyla ilgi çeken Mülksüzler, bilim kurgu severlerin vazgeçilmezi olacak. Birbirinden farklı iki ütopik evreni etkileyici bir dille anlatan Mülksüzler romanını elinizden bırakamayacaksınız.

Kum- Hugh Howey

       Kum- Hugh Howey

       Bilinmeyen bir zamanda, kumlar altında kalmış bir dünyanın macera dolu serüvenini gözler önüne seren Kum romanı, bir hayatta kalma mücadelesi. Kumların arasında heyecan dolu yolculuğa çıkartan Kum romanıyla tehlike, macera ve bilim kurguyu birlikte hissedecek ve bu heyecan verici distopik evrenin içinde kaybolacaksınız.

Kadınlar Ülkesi- Charlotte Perkins Gilman

       Kadınlar Ülkesi - Charlotte Perkins Gilman

       Sadece kadınların olduğu feminist bir ütopyayı etkileyici bir şekilde yansıtan Kadınlar ülkesi, dünyaya kadınların gözünden bakmanızı sağlayacak kitaplardan. Ataerkil bir toplumdan erkeklerin olmadığı bir dünyaya düşen üç yabancının şaşkınlık dolu maceralarını konu alan bu kitabın bilim kurgu türüne yeni bir soluk getirdiği kesin.

Biz - Yevgeni İvonoviç Zamyatin

       Biz - Yevgeni İvonoviç Zamyatin

       1920 yılında kaleme alınan Rus yazar Yevgeni İvonoviç’in Biz romanı, bilim kurgu türünde distopik evreni sunan ilk romanlardan. Bu özelliğiyle birçok kült bilim kurgu romanına esin kaynağı olmuş Biz romanı, ilgi çekici evreniyle kitapseverleri farklı bir dünyaya sürüklüyor. Camdan saydam evlerini, baskıcı toplumsal yapısını ve daha fazlasını keşfetmek için Biz kitabını muhakkak okumalısın.

Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

       Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

       Listemizi bilim kurgu türünde efsaneleşmiş bir kitapla bitiriyoruz. Kitapsız bir dünyanın nasıl bir yer olabileceğini gözler önüne seren Fahrenheit 451, heyecan uyandıran bir bilim kurgu romanı. İtfaiyecilerin görevinin kitapları yakmak olduğu bu distopyayı okurken yaşadığımız dünyaya dair çıkarımlar yapmanız mümkün. Hayatımızı şekillendiren, öğreticiliğinin yanı sıra keyifli zaman geçirmemizi sağlayan kitaplardan korkulan bir evrende yaşamayı deneyimleyeceğiniz bu kitabı bir solukta okuyacaksınız. Bu arada Fahrenheit 451’in ne anlama geldiğini merak eden kitapseverlere hemen açıklayalım: Fahrenheit 451, bir kâğıdın tutuşma sıcaklığı. Şimdi kitabı daha çok merak ettiğinize eminiz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.