Prof. Canan Karatay Kimdir? Canan Karatay Hayatı ve Biyografisi
26 Mart 2021

Prof. Canan Karatay Kimdir? Canan Karatay Hayatı ve Biyografisi

Canan Karatay Kimdir?

Canan Karatay, 2 Mart 1943 yılında Elazığ’da doğmuş, sağlık türünde kitaplar yazan ve günümüze kadar 7 kitabı yayımlanan tıp doktoru ve yazardır. Yazar, Hayykitap Yayınevi ile çalışmaktadır. İlkokulu Elazığ Atatürk İlkokulunda okumuştur. 11 yaşında Amerikan Kız Kolejinde okumaya başlamıştır. 1961 yılında mezun olan Canan Karatay, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini 1967 yılında bitirmiştir. Yüksek lisansını ise İstanbul Tıp Fakültesinde iç hastalıkları uzmanı olarak tamamlamıştır. 1979 yılında ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde doçent olmuştur. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstitüsünde profesör unvanını almıştır. Canan Karatay, şu anda doktorluğu, akademisyenliği ve yazarlığı ile bilinmektedir.

Canan Karatay Kitapları Nelerdir?

Canan Karatay’ın yayımlanan 7 kitabı aşağıda listelenmiştir:

Karatay Diyeti - Canan Karatay

       Karatay Diyeti

Karatay Mutfağı - Canan Karatay

       Karatay Mutfağı

Karatay Diyetiyle Yaşam Boyu Sağlık - Canan Karatay

       Karatay Diyetiyle Yaşam Boyu Sağlık

Karatay Diyetiyle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi - Canan Karatay
       Karatay Diyetiyle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi

Anne Adayları ve Hamileler İçin Karatay Defteri
       Anne Adayları ve Hamileler İçin Karatay Defteri

Gerçek Tıbbın 10 Şifresi - Canan Karatay

       Gerçek Tıbbın 10 Şifresi

Obezite ve Diyabete Çözüm Var - Canan Karatay

       Obezite ve Diyabete Çözüm Var

Canan Karatay’ın İlk Kitabı Hangisidir?

Canan Karatay’ın ilk kitabı Karatay Diyeti’dir. Kitap 160 sayfa olup doğru beslenmenin ne demek olduğunu anlatır.

Canan Karatay’ın En İyi Kitabı Hangisidir?

Canan Karatay’ın en iyi kitapları Karatay Diyeti ve Karatay Mutfağı’dır.

Canan Karatay Kaç Yaşındadır?

Canan Karatay 1943 doğumludur ve 77 yaşındadır.

Canan Karatay Nerelidir?

Canan Karatay, Elazığlıdır. Yazar, baba tarafından Elazığlı, anne tarafından ise Harputludur.

Canan Karatay Kişiliği Nasıldır?

Canan Karatay, Pelin Çift ile İyi Fikir adlı programında kendisi için şöyle bahsetmiştir: "Çok duygusal biriyim. Ayrıca çok dolaşıp çok okurum. Ben halk çocuğuyum. Anadolu çocuğuyum. Cumhuriyet çocuğuyum. Bilgilerimi halka karşılıksız sunarım." der. Canan Karatay halkın dilinde sinirli bir karakter olarak bilinmektedir. Ancak Karatay sinirli olmadığını söyleyerek hakkındaki iddiaları reddetmiştir.

Canan Karatay Çocukluğu Nasıldır?

Canan Karatay’ın çocukluğu Elazığ’da İzzetpaşa Mahallesinde geçmiştir. Yazarın üç kız kardeşi vardır. Annesi Vasfiye Efendigil, fizik öğretmenidir. Babası Ömer Naimi Efendigil ise avukattır. Canan Karatay, hem sosyal hem de pozitif bilimlerle ilgilenen bir ailede büyümüştür. İlkokulu Elazığ Atatürk İlkokulunda okuduktan sonra Üsküdar Amerikan Kız Lisesinde okumak için İstanbul’a gönderilmiştir. Burada yatılı olarak lise öğrenimini sürdürmüştür. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Canan Karatay, uzmanlığını ise yine İstanbul Üniversitesinde tamamlamıştır. Canan Karatay’ın çok sevdiğini belirttiği öğretmeni Kerim Köse'dir. Çanakkale'nin Ezine ilçesinde bir ilkokulda düzenlenen ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifika törenine katılan Canan Karatay, öğretmenine büyük bir minnet beslediğini dile getirmiştir.

Canan Karatay Gençliği Nasıldır?

Canan Karatay, iyi eğitim almış bir ailede büyümüştür. İlkokulu Atatürk İlkokulunda, liseyi ise Üsküdar Amerikan Kız Lisesinde okumuştur. Yazar, üniversiteyi İstanbul Üniversitesinde Tıp Fakültesinde okumuştur ve uzmanlığını da bu üniversitede tamamlamıştır. Canan Karatay, 1979 yılında Prof. Dr. Ali Karatay ile evlenmiştir. Bu evlilikle ile ilgili Pelin Çift ile İyi Fikir TV programında şöyle bilgiler vermiştir: ‘’ 40 senedir evli olduğum eşim Ali ile aşk evliliği yaptık. ‘ Bir kasedir alev dolu gönlüm yana yana / Ben ta senin yanında dahi hasretim sana’ diyerek eşime selam yolluyorum. ‘’ der.

Canan Karatay’ın biyografisi başarılar ile doludur. 1973 yılında İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center’da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başlamıştır. 1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği’nde baş asistan olarak çalışmıştır. 1976-1978 yılları arasında, Güney Afrika Cape Town Üniversitesi Groote Schuur Hastanesi’nde, dünyada ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştirmiş olan Christiaan Bernard’ın ekibinde görev almıştır. 1979 yılında Cerrahpaşa Tıp fakültesinde doçent olmuştur. 1987 yılında Kardiyolog olarak New York State Üniversitesinde kıdemli şef olarak bilimsel çalışmalar yürütmüştür. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Hastanesinde İç ve Kalp Hastalıkları alanında profesör olmuştur.

Canan Karatay’ın Sağlık Durumu Nasıldır?

Canan Karatay, 31.10.2018 tarihinde CNN Türk 40 programında sağlık durumu hakkında şöyle cevap vermiştir: ‘’ Hiçbir hastalığım yok.Yalnızca kayak yaparken düştüm ve dizim parçalandı. Bir de bakkaldan çıkarken ayağım takıldı düştüm ve bel fıtığı oldum. Ameliyat yapıldı. Bunun dışında hiçbir hastalığım yoktur. Takviyeler dışında ilaç kullanmam.’’ der.

Canan Karatay’ın Eğitim Hayatı Nasıldır?

Prof. Dr. Canan Karatay, başarılı bir eğitim hayatı geçirmiştir. Hem öğretmenlerini hem de okulunu çok sevdiğini dile getirmiştir. Canan Karatay’ın sağlık alanında 100’den fazla akademik çalışmaları bulunmaktadır.

Canan Karatay Hangi Okullarda Eğitim Almıştır?

Canan Karatay’ın eğitim aldığı okullar aşağıda listelenmiştir:

  • Elazığ Atatürk İlkokulu
  • Üsküdar Amerikan Kız Koleji
  • İstanbul Üniversitesi
  • Cape Town Üniversitesi

Canan Karatay Sosyal Medyayı Aktif Kullanmakta mıdır?

Canan Karatay, sosyal medyayı aktif kullanmaktadır. Sosyal medya üzerinden yaptığı çalışmaları, beslenme önerilerini paylaşmaktadır.

Canan Karatay Twitter Hesabı Nedir?

Canan Karatay, Twitter kullanmamaktadır.

Canan Karatay Instagram Hesabı Nedir?

Canan Karatay, Instagram kullanmaktadır. Canan Karatay’ın kullanıcı adı cananefendigilkaratay’dır.

Canan Karatay Siyasi Görüşü Nedir?

Canan Karatay’ın bilinen bir siyasi görüşü yoktur.

Canan Karatay Hangi Partilidir?

Canan Karatay, resmi olarak bir partiye üye değildir.

Canan Karatay Nasıl Yazar Olmuştur?

Canan Karatay’ın gençlik yıllarında yazar olma gibi bir hedefi yoktur. Pozitif bilimlere olan ilgisi sebebiyle tıp okumuştur. Tıpta uzmanlık yapan Prof. Dr. Canan Karatay, bilimsel araştırmalarını ve deneyimlerini kitaplarda toplama kararı almıştır. Kitaplarında fayda amacı gütmektedir.

Canan Karatay’ın Bağlı Olduğu Edebiyat Akımı Nedir?

Canan Karatay, kitaplarını araştırma/bilgi türünde yazmaktadır. Eserlerindeki üslubu yalın ve akıcıdır. Cümleleri net ve açıklayıcı bir şekilde yazar. Yazılarındaki amaç doğru bilgiyi doğru bir şekilde açıklamaktır.

Canan Karatay Edebiyatı Nasıl Tanımlar?

Canan Karatay, edebiyata özellikle şiire düşkün bir kişidir. Katıldığı televizyon programlarında da bazen şiirler okuyup beyitler paylaşmaktır. Canan Karatay için edebiyat önem arz eder. Kitapları sever ve iyi bir okurdur.

Canan Karatay Hangi Türlerde Roman Yazar?

Canan Karatay, kitaplarını araştırma/bilgi türünde yazmaktadır. Kitapları sağlık, doğru beslenme konuludur. Ayrıca eserlerinin dışında birçok akademik makaleleri vardır.

Canan Karatay Gazete Yazarlığı Yapmış mıdır?

Canan Karatay, uzmanlık alanı hakkında birçok makale ve yazılar yazmıştır. Yazarın çalışmaları gazetelerde de yayınlanmıştır. Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Prof. Dr. Canan Karatay’ın kendisine gönderdiği ve korona virüsten korunmanın yollarını açıkladığı mektubu köşesinde paylaşmıştır.

Canan Karatay Kitaplarını PDF Olarak Nasıl Alabilirsiniz?

Canan Karatay kitapları PDF Karatay Diyeti, PDF Canan Karatay’la Şifa Bulanlar şeklinde internette yer almaktadır. Ayrıca Canan Karatay’ın kitaplarına e-kitap şeklinde de ulaşılabilmektedir.

Canan Karatay’ın Aldığı Ödüller Nelerdir?

Canan Karatay’ın aldığı ödüller bulunmaktadır ancak bu ödüller hakkında belirli bir bilgi bulunmamaktadır. Yakın zamanda 8. Uluslararası Buhara Medya Ödül Töreni'ne katılmış ve halkın nezdinde Türkiye'nin en güvenilir hekimi ödülünü almıştır. Canan Karatay ödül töreni konuşmasında şu sözleri söylemiştir: ‘’ Tıp bir sanattır. Çok önemlidir. Öyle bir sanattır ki portresi insandır.’’ der.

Canan Karatay’ın Katıldığı TV Programları Nelerdir?

Canan Karatay, birçok TV programlarına katılmıştır. Katıldığı TV programlarından bazıları aşağıda listelenmiştir:

  • Pelin Çift ile İyi Fikir- TRT1
  • 40- CNN Türk
  • Her Şey Dahil- Show
  • Aslı Şafak’la İşin Aslı- BloombergHT
  • Gündem Özel- CNN Türk
  • Öteki Gündem - HaberTürk TV

Canan Karatay’ın Aile Yaşamı Nasıldır?

Canan Karatay’ın mutlu bir aile hayatı vardır. 1979 yılında eşi Ali Başak Karatay ile evlenmiştir. 42 yıldır evlilerdir. Ali Başak Karatay, 1947 yılında İstanbul’da doğmuştur. Boğaziçi Üniversitesinin felsefe bölümü kurucularından olan öğretim üyesidir.

Canan Karatay’ın Eşi Kimdir?

Canan Karatay’ın eşi Ali Başak Karatay’dır. Öğretim görevlisi Ali Başak Karatay, 1979 yılında Canan Karatay ile evlenmiştir. Çiftin mutlu bir evliliği olup birlikte birçok seyahatlere çıkmaktadırlar.

Canan Karatay’ın Çocuğu Kimdir?

Canan Karatay ve Ali Başak Karatay’ın Mehmet Rahmi Karatay adında bir oğulları vardır. Mehmet Rahmi Karatay, 37 yaşındadır. Liseyi ve üniversite eğitimini İngiltere’de almıştır. Edinburg Üniversitesinde doktorasını yapmıştır. Şu anda İskoçya’da yaşamaktadır.

Canan Karatay’ın Benzerliğinin Bulunduğu Diğer Yazarlar

Canan Karatay Benzeri Yazarlar

Canan Karatay, sağlık alanında birden fazla kitaplar yazmıştır. Canan Karatay’a benzer sağlık kitapları yazan yazarlar aşağıda listelenmiştir:

Canan Karatay Benzeri Beslenme Uzmanları Kimlerdir?

Prof. Dr. Canan Karatay beslenme ve diyetetik konusunda eserler vermiş ve bu alanda uzmanlaşmıştır. Prof. Dr. Canan Karatay benzeri beslenme uzmanları aşağıda listlenmiştir:

Canan Karatay Başka Hangi Alanlar ile İlgilenmiştir?

Canan Karatay, Elazığ’da eğitim gördüğü yıllarda İngilizce ve piyano dersleri almıştır. Ayrıca dört yıl okuduğu Atatürk İlkokulundaki başarısının dışında basketbol ve voleybol takımında da yer almıştır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.