120,00 TL
80,40 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
39,60 TL
Bir Noel Ezgisi Hakkında Bilgiler
Türü: Roman ve Öykü Kitapları
Sayfa Sayısı: 162
ISBN: 9786057754530
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
Charles Dickens
Charles Dickens
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Bir Noel Ezgisi Kısa Özet

    Bir Noel Ezgisi’nin yazarı Charles John Huffam Dickens İngiliz edebiyatının en ünlü yazarlarından biri olarak kabul edilir. Dickens 7 Şubat 1812 yılında Portsea yakınlarındaki Landport şehrinde dünyada gelmiştir.

    Memur bir babanın oğlu olarak sekiz çocuklu ailenin ikinci çocuğu olan Dickens’ın çocukluk yılları sefalet ve yoksulluk içinde geçmiştir. Babasının borçlanıp hapse girişiyle küçük yaştaki Dickens’ı ve ailesini zor durumda bırakır. Böylece yazarın bu sıkıntılı dönemi asabilmek için okul yerine işe gönderilmesi gerekir. Charles’ın okula başlayacağını umut ederken ayakkabı boyası fabrikasına (Warren’s Blacking Factory) başlaması ise, yazarın çocukluk yıllarını utanç verici olarak hatırlamasına neden olur.

    Yazarın acı dolu bu yıllarının izlerini *David Copperfield* (1850) ve *Great Expectations* (Büyük Umutlar/1861) adlı eserlerinde görmek mümkündür.

    Babasının hapisten çıkmasından sonra bile çalıştırılmaktan kurtulamayan Dickens’ın, ailenin sorumluluklarını küçük yasta üzerine alması 15 yaşından sonra da devam eder. Bu seferki isi ise, bir avukatın yanında kâtiplik yapmak olur. Bu işin tek iyi yanı Dickens’a boş zaman tanıyarak tiyatroya gitmesine imkân sağlamasıdır. Böylece tiyatroda küçük roller almaya başlar. Aynı zamanda stenografi de öğrenen Dickens, 1835 yılında *Morning Chronicle* gazetesine stenograf olarak ise alınır. Bu gazetedeki ilk işi ise, *Sketches by Boz* (Boz’un Karalamaları/1836) başlığı altında yazılar çıkarmak olur. Ardından *Pickwick Papers* (Bay Pickwick’in Serüvenleri/1837) serisini yayınlayan Dickens, artık dünyaca tanınan, popüler kimlik taşıyan bir yazara dönüşmüştür.

    Yazarın bugün *Noel Baba* olarak adlandırılmasını 1843 yılında yayınladığı ünlü *A Christmas Carol* (Bir Noel Ezgisi) adlı kitabına dayanır. Bu kitap, yazarın yılbaşı ve Noel’in önemini vurguladığı ve bu görüşünün toplum tarafından benimsenmesini sağlayan en önemli eserleri arasında yer alır.

  • 2. Hamur

Bir Noel Ezgisi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.