Bilim İnsanları Seti 3 Kitap Takım

Sancak Yayınları

Kolektif

104,70 TL
79,57 TL
%24 indirim
Kazancınız
:
25,13 TL
Bilim İnsanları Seti 3 Kitap Takım Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Tarih Kitapları
Sayfa Sayısı: 325
ISBN: 2022455655831
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 48 adet satılmıştır.
Kolektif
Kolektif
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Bilim İnsanları Seti 3 Kitap Takım Kısa Özet

    Bilim İnsanları Seti İçindekiler :
    1. Mimar Sinan
    2. El - Cezeri
    3. İbni Sina

    İbn-i Sina

    Çağlar aşan olağanüstü bir zekadır Ibn-i Sina. 19`unda doktor 21 yaşında döneminin en büyük hekimi. Batı`nın Avicenna`sıdır İbn-i Sina. "Tabiplerin Prensi" olarak nitelendirilir. Felsefede Aristotales, tıp biliminde Hipokrat ve Galen ile kıyaslanır. El-Kanun Fi`t Tıp (Hekimlik Yasası ya da Tıp Kanunu) adlı eseri 17. yüzyıla kadar Avrupa`nın en seçkin üniversitelerinde temel tıp kitabı olarak okutulur. Tıp bilimci ve filozof olmaktan da ötedir İbn-i Sina. O aynı zamanda matematik, mantık, astronomi, metafizik, edebiyat ve din bilginidir. İnsanlığa adanan bir ömürdür ibn-i Sina. 980`de Buhara`da başlayıp, 1037`de Hamedan`da nihayete eren...

    El Cezeri

    İsimlere sığmayan adam: Doğu`nun El Cezeri`si, Batı dünyasının Cazari`si (Gazari)`si, tam adıyla İsmail Ebul-iz Bin Razzaz El-Cezeri. Cizreli olduğundan "El-Cezeri", şeref ve onurlu duruşuyla "Ebul iz", 60`a yakın icadıyla "Zamanın Harikası"dır o. Sibernetik ve robot ilminin ilk ve en büyük bilginidir El-Cezeri. Su makineleri, saatler, şifreli kasalar, şifreli kilitler onun onlarca icadından sadece birkaç tanesidir. Bilgisayarın temelini ilk o atmıştır. Tüm bunlara rağmen sibernetiği: Fransızlar; Descartes ve Pascal`a İngilizler; Bacon`a Almanlar ise Leibniz`e dayandirmaya çalışır. Oysa bizden biri olan El-Cezeri bu isimlerden 600 yıl öndedir.

    Mimar Sinan

    Mimar Sinan 92 Cami, 52 mescit, 55 medrese, 7 darül-kurra, 20 türbe, 17 imaret, 3 darüşşifa (hastane) 6 su yolu, 10 köprü, 20 kervansaray, 36 saray, 8 mahzen ve 48 de hamam olmak üzere 365 eser vermiştir.

  • 1. Hamur

Bilim İnsanları Seti 3 Kitap Takım Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.