Beyaz Zambaklar Ülkesinde

Pozitif Yayınları

Grigory Petrov

50,00 TL
37,50 TL
%25 indirim
Kazancınız
:
12,50 TL
Beyaz Zambaklar Ülkesinde Hakkında Bilgiler
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 120
ISBN: 9786057531681
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2023
satis-icon
Satış Rakamları 31 adet satılmıştır.
Grigory Petrov
Grigory Petrov
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Beyaz Zambaklar Ülkesinde Kısa Özet

    Grigory Petrov’un çeşitli aralıklarla çıktığı Finlandiya seyahatlerindeki notlardan oluşan eser, 1800’lerin son döneminde Finlandiya halkının içinde bulunduğu durumu, cehaletten kurtulmak için başta Johan Wilhelm Snelman olmak üzere ülkedeki bir avuç Fin aydınının verdiği olağanüstü mücadeleyi anlatır.
    Türkçeye ilk defa 1928’de çevrildi. 1930’da yeni alfabeyle tekrar basıldı. 1936’daki baskıyı Maarif Vekaleti üstlendi ve öğretmenler için yayımlanan Terbiye Dergisi abonelerine ücretsiz dağıtıldı. Kitap, günümüze kadar en çok çevrilen ve yayımlanan yabancı kitaplar arasına girdi. 
    Yayımlandığı devirde Türk aydın› ve Türk bürokrasisi, bu kitabın içerdiği fikirleri, ülkede uygulanması gereken bir eğitim ve kalkınma programı olarak kabul etmiştir. 
    Beyaz Zambaklar Ülkesinde adlı eserin Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından askerî okullarda okutulması ve tüm öğrencilere tavsiye edilmesi istenmiştir.
    “...Elimde olsa Haydarpaşa – Ankara arasında seyahat eyleyen her bir yolcunun eline bu kitabı verir, bu eseri okuttururken bir taraftan da civarda toprak yığınından ibaret olan köylere baktırırdım. Muallim olsaydım çocuklara bulunduğum şehirlerin kenar sokaklarını gezdirirken, evler içinde konuşulan sözleri onlara tekrarlarken Grigory Petrov’un kitabından sahifeler okurdum. Kumandan olsaydım zabitlerimin müçtemi bulundukları mahfillere bu kitabın bazı sahifelerini kopya eder ve asardım. Fikirlerin emel ve hayat üze rine müessir olduğuna çok kuvvetle inandığım için bu kitaplardan neticeler beklerdim. (...) Bu sahifeler bizim için baştan aşağı bir programdır... Birtakım köylerde daha senelerce muallim bulundurmak imkânını elde edemeyeceğiz. Onun için köylülerimizin ekserisi ilk ve hakiki terbiyesini kışlada alacaktır. Finlerin kışlalarına soktukları ruh aynen bizim emellerimizi de hulasa ediyor...”
    Mehmet Emin Erişirgil
    Millî Talim ve Terbiye Reisi 

    “...Demokrat bir millet ne demektir, bütün bir millet nasıl yükselir, halka karşı güzidelerin rolü nedir, hakiki vatanperverlik nasıl olur, millete hakiki hizmet nasıl yapılır, bir avuç münevverin kendini halka veren feragat ve fedakârlığı ile bütün bir millet nasıl cehennemden cennete yükseltilir? Bütün bunları o küçük kitapta bir hava teneffüs eder gibi teneffüs ederek ve bütün ruhunuza massettirerek öğreneceksiniz.”
    İsmail Habib
    Maarif Emini

  • 2. Hamur

Beyaz Zambaklar Ülkesinde Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.