Beşinci Halife Ömer Bin Abdülaziz

Mihrabad Yayınları

Muhsin İlyas Subaşı

130,00 TL
92,30 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
37,70 TL
Beşinci Halife Ömer Bin Abdülaziz Hakkında Bilgiler
Türü: Edebiyat ve Roman Kitapları
Sayfa Sayısı: 288
ISBN: 9786056846281
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 10 adet satılmıştır.
Muhsin İlyas Subaşı
Muhsin İlyas Subaşı
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Beşinci Halife Ömer Bin Abdülaziz Kısa Özet

    İslam`ın getirdiği yeni ruh ve dinamizmi Yüce Peygamberimiz hayata geçirmiş ve bu¨tu¨n insanlığın kurtuluşuna vesile olan tebliğiyle bu görevini sonsuza kadar bir iman emaneti olarak bizlere bırakmıştır. Kendisinden sonra hizmeti u¨stlenen Dört Halife, bu kutsal emaneti hakkıyla ifa etmişlerdir.

    İslam`ın ilk asrında Dört Halife`den sonra gelen Emeviler başta Peygamber Efendimizin reyhanları Hz. Hasan ve Hu¨seyin olmak u¨zere pek çok Mu¨slu¨mana tarif olunamaz zulu¨mler yaşatmışlardır.

    Böyle bir zulu¨m karanlığında hikmet-i ilahi tecelli etmiş, İslam`ın nurunu ve adaletini yeniden tesis eden Ömer bin Abdulaziz halife olmuştur. İslam tarihinde kendisinden haklı olarak `5. Halife` ya da `2.Ömer`, olarak söz edilmesinin ana sebebi; onun Kur`an ve su¨nnete uygun adaletli idareyi yeniden tesis etmesidir.

    Elinizdeki bu eser; İslam`ın siyasal entrikaların kirli çarkından çıkarılarak geleceğe taşınmasına bu¨yu¨k katkı sağlayan bu Aziz İnsanın kısa halifelik döneminde çok bu¨yu¨k işleri başarmış olmasının romanıdır.

  • 2. Hamur

Beşinci Halife Ömer Bin Abdülaziz Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.