Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Atatürk:Ben de Bir İnsanım

Üretici Liste Fiyatı
75,00 TL
54,00 TL
%28 İndirim
Kazancınız
21,00TL
Parapuan: 54
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Atatürk:Ben de Bir İnsanım
Türü : Mustafa Kemal Atatürk Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 160
ISBN : 9786055785062
Basım Yılı : 2009
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:18 adet satılmıştır.

*...Beni en çok üzen nedir bilir misiniz? Halkımızın zihninde kökleştirilmiş olan her şeyi başta bulunandan beklemek alışkanlığı... İşte bu zihniyetle herkes büyük bir tevekkül ve rehavet içinde, bütün iyilikleri bir şahıstan, yani şimdi benden bekliyor; fakat nihayet ben de bir insanım birader, kutsi bir kuvvetim yoktur ki...*

- Atatürk, 6 Mart 1930, Antalya

Cumhuriyet’in 3. yıldönümüydü... O, çevresindeki asker çemberini kaldırtıp, yaverini de uzaklaştırıp halkla birlikte, ellerini iki vatandaşının omuzlarına dayamış yürürken duyduğu mutluluğu tatmak isteyecekti hep. Halk nasıl da kendiliğinden onu incitmemek için arada bir boşluk bırakmıştı o gün. Epey yürümüşlerdi öylece.

*Artık otomobile binseniz...* demişti birileri.

Onlara dönüp demişti ki:

*Sen belki ömründe sevmişsindir. Fakat hiç sevildin mi? Bundaki zevk hiçbir şeyde yok. Hele aşığın Türk milleti olursa!...*

Pek çok kaynak kitap tarayarak, Atatürk üzerine yazılan anılardan derleyerek bu kitabı kaleme alan Prof.Dr. Çetin Yetkin:

*O, yalnız bir insandı da. Nasıl olmasın ki! Öyle yükseklerdeydi ki, o yüksekliklere kimse erişemezdi. Ama bu yalnızlığı yüreğinde bir sızıydı da. Sayfaları çevirdikçe onun bu yalnızlığı, ulu bir dağın eteklerinden zorlukla seçebildiğiniz doruğun gölgesi gibi düşecek üzerinize. Bu yalnızlıktan kurtulduğu anlar, ulusu ile birlikte olduğu, yurttaşlarıyla birlikte kadeh kaldırdığı, evlerine konuk olduğu, onlarla kucaklaştığı anlardı* diyor.

Atatürk: ’Ben de Bir İnsanım’, yaşanmış olaylardan yola çıkarak, Atatürk’ün çocuk ve hayvan sevgisini, doğa tutkusunu, ilişkilerini, öfkelerini, bağışlayıcılığını, hoşgörü ve anlayışını, dostları ve düşmanları karşısındaki tutumunu, özlemlerini, nezaketini, merhametini anlatıyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.