Aşık Veysel Türküz Türkü Çağırırız

Akçağ Yayınları

Ali Berat Alptekin

150,00 TL
123,00 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
27,00 TL
Aşık Veysel Türküz Türkü Çağırırız Hakkında Bilgiler
Türü: Biyografik ve Otobiyografik Kitaplar
Sayfa Sayısı: 280
ISBN: 9789753385084
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2007
satis-icon
Satış Rakamları 19 adet satılmıştır.
Ali Berat Alptekin
Ali Berat Alptekin
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Aşık Veysel Türküz Türkü Çağırırız Kısa Özet

    1894 yılında Sivas ilimizin Sarkışla ilçesinin Sivrialan köyünde dünyaya gelen, küçük denilebilecek yaşta iki gözünü de kaybeden, kırk yaşından sonra "dili çözülen", Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün beğenisini kazanan, 1965 yılında Türk diline yaptığı hizmetlerden dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kendisiyle ilgili özel kanun çıkarılan Âşık Veysel Şatıroğlu, yirminci yüzyılda yetişen en büyük saz şairlerimizdendir. O, sadece bir âşık değil, aynı zamanda esprileriyle, hikayeleriyle Türk insanının kalbinde taht kuran büyük bir saz şairidir.

    Yaşadığı dönemde ve günümüzde "Türküm" demekten çekinen bir çok kişiye cevap verircesine, "Türküz, türkü çağırırız" diyebilen saz şairimiz yine Aşık Veysel`dir.

    Karaca Oğlan`dan sonra hakkında en çok kitap yayımlanan ve makale yazılan, şiirleri Adriyatik`ten Çin Seddi`ne kadar her yerde bilinen Âşık Veysel, sadece Sivaslıların değil, Türkiye`nin, hatta Türk dünyasının şairidir.

    Yayınevimiz, Âşık Veysel`den başka; Karaca Oğlan, Aşık Ömer, Gevheri, Ercişli Emrah, Erzurumlu Emrah, Bayburtlu Zihnî, Dadaloğlu ve Seyranî`yi siz okuyucularımızın hizmetine sunmaktan mutluluk duyar.

  • 2. Hamur

Aşık Veysel Türküz Türkü Çağırırız Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.