395,00 TL
280,45 TL
%29 indirim
Kazancınız
:
114,55 TL
Antik Pers Tarihi Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 448
ISBN: 9789944330688
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2019
satis-icon
Satış Rakamları 66 adet satılmıştır.
Josef Wiesehöfer
Josef Wiesehöfer
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Antik Pers Tarihi Kısa Özet

    Babil kaynakları, *Anşanlı Kyros, Medli bir vasal, Medlerin askeri birliklerini dağıttı,* diye aktarıyor bizlere... Zaferi kazanan Kyros, Med Kralı Astyages’i tutsak almayı ve onun başkenti Ekbatana’yı ele geçirerek hazineyi yağmalamayı ve ganimeti Anşan’a götürmeyi başardı.

    Böylelikle Kyros ve ardılları Ortadoğu’nun en büyük imparatorluğunu meydana getirdiler ve Makedonya’dan Hint topraklarına kadar uzanan, asırlarca sürecek Pers egemenliğini başlattılar.

    Bu kitapta sunulan *Antik Pers Ülkesi* genel tablosu, kapsamlı *Pers Ülkesi* kavramını temel almaktadır. Ancak onu bugünkü İran devlet topraklarıyla sınırlamamakta, antik dönemdeki İranlı halkların Akhamenid, Part ve Sâsânî imparatorluklarının yaşadığı bölgeleri de kapsamaktadır. Bazıları bugün Afganistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan devlet sınırlarında kalmaktadır.

    Yazar, bölgede hüküm süren imparatorlukları kronolojik olarak bölümler halinde okurla buluştururken her bölümün başına önemli belgelerin kısa bir özetini de koymayı yazıtsal ve arkeolojik olarak bilinen ve yeni bulunanların bilgi gelişimini sağlayacağı gereğinden önemli bulmuştur. *

    Antik Pers Tarihi* M.Ö 5 yüzyıldan Sâsânî İmparatorluğu’nun yıkılışına kadar geçen süredeki güç savaşlarının yanı sıra bölgede yaşayan halkların toplumsal yaşamlarını, kültürünü, yönetsel kurallarını ve ekonomik koşullarını sayısız bulgu ve belgelerin ışığında gözler önüne seriyor.

     

  • 2. Hamur

Antik Pers Tarihi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.