150,00 TL
102,00 TL
%32 indirim
Kazancınız
:
48,00 TL
Anarkali Hakkında Bilgiler
Türü: Öykü Kitapları
Sayfa Sayısı: 88
ISBN: 9786257929752
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
Kerime Ural Cengiz
Kerime Ural Cengiz
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Anarkali Kısa Özet

    Elinizdeki bu kitapta, Kerime Ural Cengiz`in çalışmalarını; en çok karakterize eden nitelikler, esnek bir anlatı tarzı, konunun çok yönlülüğü ve sıradan insan için neredeyse mistik bir sempatidir.

    Onun kurgusu, toplumun ana akımından bir şekilde uzak, ancak kendisi bir güç kaynağı olan bir vizyona sahip kadın ve erkeklerle dolu. Yazarın karakteristik anlatı yöntemi, bu insanları gerçekçilik ve romantizmin hatasız bir karışımıyla tasvir etmektir.

    Bu kitap, Kerime Ural Cengiz`in en iyi çalışmasının merkezi, toplumsal odak noktası olmasına rağmen, karakterleri bu toplumsal güçlere yalnızca gerçekçi yüzleşme açısından değil, aynı zamanda romantik, sezgisel bir kaçış biçiminde de yanıt veriyor. Karakterleri, sosyal veya ekonomik başarısızlığın kurbanları olmaktan çok, toplum ve ekonominin ötesinde bir yaşam gücünün kutlayıcıları haline geliyor.

    Yazarın çalışmalarının en iyileri, sert gerçeklik dünyası ile hayvan benzeri özgürlük dünyası arasındaki -anlatıcı bir tonla geliştirilen- bu gerilimi sürdürüyor. Bu ikilik -gerçekçilik ve romantizm arasındaki gerilim- hiçbir yerde yazarın elinizdeki bu kitabı oluşturan kısa öykülerinde olduğundan daha belirgin değildir.

    Yapısal olarak bu kitap, her biri bağımsız ama her biri yerel ayar ve psişik hiçleşme temasıyla birbirine bağlı bir dizi kısa öykünün etkisini gösteriyor.

    Okumanızı ve okutturmanızı öneriyorum.

    Koray Feyiz

  • 2. Hamur

Anarkali Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.