420,00 TL
344,40 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
75,60 TL
Anadolu Efsaneleri Hakkında Bilgiler
Türü: Genel Tarih Kitapları
Sayfa Sayısı: 880
ISBN: 9786254175954
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2024
satis-icon
Satış Rakamları 5 adet satılmıştır.
Kolektif
Kolektif
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Anadolu Efsaneleri Kısa Özet

    C¸ivi yazılı belgelerin gu¨n yu¨zu¨ne c¸ıkmaya bas¸ladıgˆı gu¨nden beri efsaneler, destanlar, ilahiler, agˆıtlar, as¸k s¸iirleri, ataso¨zleri gibi birc¸ok edebiyat eseri gu¨nu¨mu¨ze kadar ulas¸mıs¸tır. Asya ile Avrupa arasında ko¨pru¨ go¨revi yapan Anadolu, dogˆudan batıya, batıdan dogˆuya dogˆru akın eden kavimlerin saldırılarına ugˆramıs¸, pek c¸ok medeniyet sonlanırken pek c¸ok medeniyetin can evi olmus¸tur. Birc¸ok saldırı ve yıkıma ugˆrasa da yu¨zyıllar boyu canlanan devletler, ku¨ltu¨rlerinden s¸u veya bu s¸ekilde izler bırakmıs¸lardır. Bazı gelenekler de yazılı ve so¨zlu¨ olarak gu¨nu¨mu¨ze kadar aktarılarak gelmis¸tir. Bugu¨ne ulas¸an en o¨nemli belgeler, Su¨mer yazılı belgelerinin edebi^ metinleridir. Su¨merlilerin hayal gu¨c¸lerini, kâinata bakıs¸larını, gu¨ndelik yas¸amlarını, inanıs¸larını yansıtır.

    Bu metinler, kahramanlarının seru¨venlerini dile getiren destanlar, gec¸irilen felaketleri anlatan agˆıtlar, to¨renlerde tanrıları, mabetleri, kralları o¨ven ilahiler, tanrıların o¨yku¨lerine ait efsaneler, tartıs¸malar, ataso¨zleri ve deyimler, hayvan masalları, okullarla ilgili hika^yelerden olus¸urlar.

    Bu kitapta, Su¨merlilerden gu¨nu¨mu¨ze pek c¸ok esintiyle kars¸ılas¸tıgˆınız gibi, sonraki medeniyetlerin bu cogˆrafyanın so¨zlu¨ gelenegˆine nasıl da etki ettigˆine s¸ahit olacaksınız...

    Ne demis¸ bir Su¨mer ataso¨zu¨: *Biliyorsun, niye o¨gˆretmiyorsun?*.

    Bu kitap tam olarak bu o¨gˆu¨du¨ tutmus¸... C¸ogˆu so¨zlu¨ olarak aktarılarak gu¨nu¨mu¨ze ulaşan efsaneleri bir araya getiren ve yazılı ha^le getirerek nesilden nesile, medeniyetten medeniyete aktarılmasını sagˆlayacak o¨nemli bir vazifeyi bu¨yu¨k bir bas¸arı ile yerine getirmis¸tir.

    MUAZZEZ I·LMİYE C¸IGˆ
    Su¨merolog/Yazar

  • 2. Hamur

Anadolu Efsaneleri Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.