120,00 TL
86,40 TL
%28 indirim
Kazancınız
:
33,60 TL
Aklın Çocuk Hali Hakkında Bilgiler
Türü: Gelişim Psikolojisi Kitapları
Sayfa Sayısı: 453
ISBN: 9786059389341
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 233 adet satılmıştır.
Aylin C. Küntay
Aylin C. Küntay
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Aklın Çocuk Hali Kısa Özet

    İnsan zihniyle davranışları arasında nasıl bir ilişki vardır? Bu ilişki yaşa bağlı olarak nasıl değişir? Bir çocuğun aklından hangi yaşta ne beklenebilir? Bunlar, hem alanda çalışan akademisyen ve öğrencilerin, hem bu konularla ilgili politikalar üreten profesyonellerin, hem de anne babaların kafalarını kurcalayan sorular.

    Aklın Çocuk Hali, kuramsal yaklaşımlardan pratik uygulamalara uzanan bir yelpazede, merkeze güncel araştırma bulgularını koyarak bebeklerin ve çocukların düşünce dünyalarına ışık tutmayı amaçlıyor. Dil gelişimi gibi uzun yıllardır merak konusu olmuş araştırma alanlarından, müzik gelişimi, sosyal biliş ve normların algılanması gibi daha yeni incelenen alanlara uzanan kitap; jest kullanımı, taklit, bellek, zihin temsilleri ve hayal gücü gibi zihinsel gelişim kapsamına giren konuları sadece tipik değil, tipik olmayan gelişim hikâyeleri üzerinden de ele alıyor. Aklın Çocuk Hali, zihin gelişimi araştırmalarındaki son gelişmeleri kapsamlı bir biçimde sunmanın yanı sıra, Türkçede bu konuyla ilgili yerli bulguların tartışıldığı ve kültürler arası karşılaştırmaların yapıldığı ilk rehber kitap olma özelliğini de taşıyor.

    Çağla Aydın, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin Psikoloji Programı’nda yardımcı doçent.

    Tilbe Göksun, Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yardımcı doçent.

    Aylin C. Küntay, Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde profesör ve Utrecht Üniversitesi Prince Claus kürsüsünde ziyaretçi araştırma profesörü.

    Deniz Tahiroğlu, Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yardımcı doçent.

  • 2. Hamur

Aklın Çocuk Hali Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.