1.200,00 TL
924,00 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
276,00 TL
Aile Hekimliği Hakkında Bilgiler
Türü: Aile Sağlığı Kitapları
Sayfa Sayısı: 450
ISBN: 9786257849494
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
Basım Tarihi 2020
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Güzin Zeren Öztürk
Güzin Zeren Öztürk
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Aile Hekimliği Kısa Özet

    Ülkemizde son on yıldır aile hekimliği uygulaması ülke genelinde uygulanmaktadır. Aile hekimliği uygulaması, birinci basamakta çalışan hekimlere pek çok sorumluluğu da beraberinde getirdi. Aile Hekim- leri, kişiye yönelik koruyucu, tanı-tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetini yaş cinsiyet ayırımı yapmaksızın hizmet veren hekimlerdir. Kendilerine kayıtlı nüfusun akut ve kronik sağlık sorunlarından, koruyucu sağlık uygulamalarından sorumludurlar.

    Kitabımızı birinci basamakta çalışan hekimlerden gelen öneriler ışığında ihtiyaca yönelik hazırladık. Kitabımızı hazırlarken; yetişkin ve çocuk hastalarda, özel hasta gruplarında tanı-tedavi ve takipte gerekli bilgileri kendi deneyimlerimizi, ülkemiz için oluşturulan kılavuzları, yerli-yabancı kitapları ve metaanalizleri kaynak olarak aldık. Tedavi seçeneklerini aile hekimleri ve aile hekimliği uzmanlarının birinci basamakta kolaylıkla uygulayabilecekleri tarzda belirledik. Kendi deneyimlerimiz ve araştırmalarımız doğrultusunda sık tercih edilen, kolay ulaşılabilinen ilaç ticari isimlerini seçtik.

    Kitabımız birinci basamakta çalışan ve sahayı, gereksinimleri bilen ağırlıklı olarak Aile Hekimliği akademisyenleri tarafından yazıldı. Kitabımız reçete kitabı olmasının ötesinde hastalık bilgisini algoritmalarla birinci basamak klinik pratiğine uygun olarak örneklerle vermektedir. Birinci basamakta tanı-tedavi ve sevk kriterleri, akılcı ilaç seçimleri kişiye ve özel hasta gruplarına uygun olarak verilmiştir.

    Kitabın örnek reçete bölümlerinde daha pratik olması ilaçların piyasa isimlerine mümkün olduğunca 3 örnek verilmeye çalışılmış piyasa isimleri sehven herhangi bir amaç gütmeden seçilmiştir.

    Bizim bu kitapta amacımız birinci basamakta sık görülen sağlık sorunlarını günlük pratiğimize uygun olarak, hastaya özgü tedavi modaliteleri ve kılavuzlar eşliğinde yanıt veren bir başucu kaynak oluşturmaktır. Ayrıca tüm literatürlerde olduğu gibi kitabımızdaki bilgilerden yararlanırken hastalık yok hasta var prensibi ile yaklaşılması ve bireylerin özellikleri tedavi planlayıp reçete verirken göz önünde bulundurulmalıdır. Doğru tedavi seçiminde hekim bilgisi, deneyim, literatürler ve hastanın tercihleri göz önünde bulundurulmalıdır.

    Bu kitabın birinci basamak sağlık çalışanlarına yardımcı bir başucu kaynak olması dileğiyle… Prof. Dr. Seçil GÜNHER ARICA
    Doç. Dr. Güzin ZEREN ÖZTÜRK

  • 1. Hamur

Aile Hekimliği Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.