240,00 TL
160,80 TL
%33 indirim
Kazancınız
:
79,20 TL
1925 Direnişi Hakkında Bilgiler
Türü: Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 176
ISBN: 9786054852567
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2015
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Aşavan Siraç Kekuyon
Aşavan Siraç Kekuyon
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • 1925 Direnişi Kısa Özet

    Şêx Şerîf adını, 1920`li yıllarda Kemalistlerin nefret ettikleri ilk 20-30 Kürt ismi arasında bulabiliriz. Mustafa Kemal`in, Kerrê Sîyêxî`de Rusları durduran Kürt Alayı`nın zaferini kendi hanesine kaydetmesi, fırsatçılığın dik alası ve Kürd`ü küçük düşürme politikasının en açık delili idi. Şêx Şerîf`in dene-öğren ve fiiliyata dök metodu ile Türkçülük zihniyetini kavradığı açıktır.

    Bu gerçeğin ışığında bütün düşüncesi ile Kürdistan`ın kurtuluşuna kilitlendiğini, ben değil, Kemalist zabitlerin kendileri söyler. Bunu kitabın metni içinde de bulabilirsiniz. Oysa Rus Savaşı`nda Kürtler, namus saydıkları topraklarını, insanlarını ve kimliklerini korumuş, bunun için canla başla çalışmışlardı. Açlıktan çarıklarını suda kaynatıp yiyen, buna rağmen insan üstü bir gayretle çarpışan üç cephedeki Kürtlerin üç alayını biliyoruz. Kürt Alayları`nın zaferinden sonra Bitlis`te saklandığı yerden çıkan ve Kürtler`i ben kurtardım! diye böbürlenen Kemal`in `sahte kahramanlığı`nı kimse unutmaz.

    Bu kitap, bütün yönleri ile Şêx Şerîf`i anlatırken hiç bir abartıya ve eksik anlatıma yol açmayacak tespitleri kullanacaktır. Şahitler, belgeler, mahkeme zabıtları ve gücünün yettiği kadar onun yarattığı eserleri benim için yol gösterici olacaktır.
    Faydalı olacağı umuduyla...

    -Dr. Aşavan Siraç Kekuyon (Dr. M. Siraç Bilgin)

  • 2. Hamur

1925 Direnişi Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.