TYT'ye Nasıl Çalışılır?
30 Aralık 2021

TYT'ye Nasıl Çalışılır?

TYT, açılımı Temel Yeterlilik Testi olan ve lise son sınıf öğrencileri ile lise mezunu olmuş olan kişilerin üniversiteye girmeye hak kazanabilmek için girmeleri gereken YKS'nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 1.oturumudur. Mantıksal düşünme, akıl yürütme, değerlendirme ve düşünme temelli problem çözme becerilerini ölçmek üzerine tasarlanmış sorulardan oluşmaktadır.

TYT sınav süresi 165 dakikadır. Adaylara Türkçeden 40, Sosyal Bilimlerden 20, Temel Matematikten 40 ve Fen Bili

TYT, YKS puanının %40'ını etkilemektedir ve üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler için oldukça önemli bir sınavdır. TYT'ye çalışma şekilleri öğrencilerin kendi yetenek, beceri ve bilgi birikimine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Fakat bütün farklılıklara rağmen tüm öğrencilerin uygulayabileceği ve uyguladığı takdirde başarı elde edeceği çalışma yöntemleri de vardır.

TYT’ye girecek olan adayların, TYT’ye çalışırken sınav sistemi hakkında yeterli düzeyde bilgi sahibi olması, zamanı yönetmeyi öğrenmesi ve kendi eksik kaldığı konuları tespit edebilmesi oldukça önemlidir. Bunları yapabilen ve kendi bilgi birikimine, yetenek ve becerilerine uygun bir şekilde ders çalışan adaylar sınavda başarılı olmaktadır.

TYT'ye Çalışırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

TYT üniversite hayali kuran öğrenciler için önemli bir sınavdır. İyi bir sonuç elde etmek için planlı çalışma gerektirmektedir. TYT’ye çalışırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir:

  • TYT’ye girecek her adayın yapması gereken ilk şey hedef belirlemektir. Bir hedef belirlemek ve bu hedefin hayalini kurmak, sınava giren adaylara ders çalışma konusunda motivasyon sağlamaktadır. Belirli bir hedef doğrultusunda çalışmak, hedefsiz bir şekilde ders çalışmaktan daha kolaydır. Tüm çabanın sonunda ulaşılacak olan yeri bilmek ve bu yere dair hayaller kurmak TYT’ye giren adayların sınava çalışmalarını kolaylaştırmaktadır.
  • TYT’ye girecek her aday sınav sistemi hakkında bilgi edinmelidir. Sınav sistemini bilmek adayın sınava çalışırken izleyeceği yolu belirlemesinde yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda sınav sistemi hakkında yeterli düzeyde bilgi edinen adaylar belirsizlik hissini daha az yaşayacak ve kaygı seviyesi daha düşük olacaktır.
  • TYT’ye giren adayların sınavda sorumlu oldukları konuların başlıklarını öğrenip, bu konu başlıklarından hangisine ne kadar çalışmaları gerektiğini planlamaları gerekmektedir. Her aday kendi bilgi birikimini göz önünde bulundurarak sorumlu olduğu konulara belirli bir süre belirleyerek çalışırsa sınav öncesinde eksik olunan konu kalmamaktadır. TYT’ye giren adayların gerçekçi bir çalışma programına bağlı kalarak ders çalışması hem zaman yönetimi hem de çalışılan konuların verimli olması bakımından oldukça önemlidir.
  • Herkesin çalışma şekli farklıdır. Kimi aday okuyarak, kimi aday birisine anlatarak, kimi sessiz bir ortamda tek başına daha iyi ders çalışmaktadır. TYT’ye hazırlanan her aday kendi ders çalışma yöntemini belirlemeli ve en çok hangi çalışma şeklinden verim alıyorsa o şekilde çalışmalıdır.
  • TYT’ye çalışırken planlı ve kişinin kendine uygun bir yöntemle çalışması gerektiği gibi mola verirken de düzenli olmak önemlidir. Çok uzun saatler ara vermeden çalışmak hem konsantrasyon sağlamayı zorlaştırmakta hem de sınava girecek olan adayları yormaktır. Her ders çalışmada düzenli ve kısa molalar vermek önemlidir. Molaların fazla uzun tutulması da ders çalışmaya geri dönmeyi zorlaştırmaktadır. Belirli aralıklarla kısa süreli molalar vermek, ders çalışmayı daha verimli hale getirmektedir.
  • TYT’ye girecek olan aday hem çalışma planını hem de çalışma yöntemini belirledikten sonra bu planı devam ettirmek için kendini zorlamalıdır. Yeterli süre boyunca her gün yapılan davranışlar alışkanlık haline gelmektedir. Her gün planlı bir şekilde ders çalışmak da bir süre sonra alışkanlık haline gelecektir.
  • TYT’ye giren adayların dönem dönem kendilerini ödüllendirmeleri yararlıdır. Adayın konu çalıştıktan veya yeterli miktarda soru çözdükten sona keyif aldığı bir işle uğraşması, mutlu olacağı şeyler yapması motivasyonunu artırma konusunda destek olacaktır.
  • TYT’ye çalışırken daha çok verim alabilmek için iyi bir uyku düzenine sahip olmak oldukça önemlidir. Düzenli saatlerde uyuyup uyanan kişiler ders çalışırken daha çok verim almaktadır.
  • TYT’ye hazırlanan adayların fiziksel aktiviteler yapıyor olması da oldukça önemlidir. Uzun süre hareketsiz kalmak hem çeşitli sağlık sorunlarına hem de konsantrasyon sağlanmasının güçleşmesine neden olmaktadır. Fiziksel aktivite yapan adayların stres seviyesi azalmakta ve kendilerini daha dinç hissetmektedir.
  • TYT’ye hazırlanırken adayların stres ve kaygıyla tek başına mücadele edemediği dönemler olabilmektedir. Bu gibi durumlarda adaylar ailesinden, arkadaşlarından, öğretmenlerinden ya da profesyonel danışmanlık veren kişilerden yardım almalıdır.
  • TYT’ye çalışırken kaliteli sorular çözmek oldukça önemlidir. Kaliteli sorular çözebilmek için buna uygun kaynaklar seçilmelidir. Sınava girecek olan adayın konu anlatım, test ve deneme kitabı alırken bilen birine danışmasında yarar vardır.
  • TYT’nin gerçekleşmesine 2-3 ay kaldığında bol bol deneme çözmek de başarı oranını yükseltmektedir.

TYT Türkçeye Nasıl Çalışılır?

TYT Türkçe, TYT’den iyi bir sonuç almak isteyen tüm adaylar için oldukça önemlidir. TYT Türkçe testi sözcük ve söz öbeklerinde anlam, cümle anlamı, anlatım teknikleri ve düşünce geliştirme yolları, paragrafta konu-ana düşünce, paragrafta yapı, paragrafta yardımcı düşünce, sözcük türleri, tamlamalar, fiiller, fiilimsiler, ekler, sözcük yapısı, cümlenin ögeleri, fiil çatısı, cümle türleri, anlatım bozukluğu, ses bilgisi, yazım kuralları ve noktalama işaretleri konularından toplam 40 sorudan oluşmaktadır. Planlı bir çalışma gerektirmektedir.

TYT Türkçeye çalışmaya başlamanın doğru zamanı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Fakat çalışmaya erken başlayan adaylar daha rahat bir şekilde hazırlanabilmektedir.

TYT Türkçeye çalışmaya başlamadan önce plan oluşturulmalıdır. Oluşturulan bu planda bilinmeyen veya az bilinen konulara daha çok zaman ayırılmalıdır. TYT Türkçe konuları birbirlerinin devamı niteliğindedir. Konuları anlayarak ilerlenmek, bir sonraki konunun daha kolay anlaşılmasını sağlamaktadır.

TYT Türkçeye düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışan adayların öğrendikleri konuları test çözerek kalıcı hale getirmesi gerekmektedir. TYT Türkçe için paragraf soruları oldukça önemlidir. Bol bol paragraf sorusu çözmek ve kitap okumak TYT Türkçede başarılı olmayı sağlamaktadır. TYT Türkçe çalışırken dil bilgisi konularında da soru çözmek ve ezber yapmak gerekmektedir. Aynı zamanda TYT çıkmış soruların çözülmesi de adaylar için oldukça yararlı olmaktadır.

TYT Türkçeye çalışırken doğru kaynaklar seçilmelidir. Seçilecek kaynaklar alanında uzman kişilerin önerileri doğrultusunda belirlenmelidir. Soru çözdükten sonra doğru ve yanlışlar kontrol edilmeli, anlaşılmayan konular varsa tekrar gözden geçirilmeli ve yapılamayan sorular öğretmenlere sorulmalıdır. Eksik olunan noktalarda uzman kişilerden yardım almak yarar sağlamaktadır.

TYT Türkçeye çalışırken teknolojiden yararlanmak da adaylara fayda sağlamaktadır. Çeşitli platformlardan konu anlatım videoları izlemek, eğitim paketleri almak mümkündür. Ders çalışan başka kişilerin videolarını izleyerek motivasyon artırılabilmektedir. Tüm bunların yanında yeni nesil hazırlık kitaplarının soru çözüm ve konu anlatım videolarını izlemek, indirilip kullanılabilen uygulamaları varsa onları indirip kullanmak yararlıdır.

TYT Türkçeye Hangi Kaynaklardan Çalışılmalıdır?

TYT Türkçe çalışırken kullanılabilecek birçok deneme kitabı, soru bankası, el kitabı ve konu anlatımlı kitap vardır. TYT Türkçe çalışırken kullanılabilecek yeni müfredata uygun 10 kaynak aşağıda listelenmiştir:

TYT Matematik Nasıl Çalışılır?

TYT Matematik, TYT’den iyi bir sonuç almak isteyen tüm adaylar için oldukça önemlidir. TYT Matematik testinin konuları: Temel Kavramlar, Basamak Kavramı - Bölme ve Bölünebilme, EBOB – EKOK, Faktöriyel, Aralarında Asal, Asal Çarpanlara Ayırma, Rasyonel Sayılar, Birinci Dereceden Denklemler, Birinci Dereceden Bir ve İki Bilinmeyenli Eşitsizlikler, Mutlak Değer, Üslü İfadeler, Köklü İfadeler, Çarpanlara Ayırma, Oran Orantı, Özel Denklemlerin Çözülmesi, Problemler, Mantık, Kümeler, Kartezyen Çarpım, Fonksiyonlar, Merkezi Eğilim ve Yayılım Ölçüleri, Verilerin Grafikle Gösterilmesi, Permütasyon, Kombinasyon, Pascal Üçgeni, Olasılık, İkinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemler, Polinomlar. Toplam soru sayısı 40'tır. Planlı bir çalışılma gerektirmektedir.

TYT Matematik çalışmaya başlamanın doğru zamanı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Fakat çalışmaya erken başlayan adaylar daha az stresle daha rahat bir şekilde hazırlanabilmektedir.

TYT Matematik için çalışma planı oluştururken bilinmeyen veya az bilinen konulara ağırlık verilmelidir. TYT Matematik konularının ilki temel kavramlardır ve konular birbirlerinin devamı niteliğindedir. Konuları anlayarak devam etmek, bir sonraki konunun daha hızlı anlaşılmasını sağlamaktadır.

TYT Matematik çalışan adayların teknolojiden yararlanması da oldukça önemlidir. Çeşitli platformlardan konu anlatımları dinlemek, eğitim paketleri almak, ders çalışan başka kişilerin videolarını izleyerek motive olmak mümkündür.

TYT Matematik düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışılması gereken bir derstir. Test çözerek konuların unutulmaması sağlanmalıdır. Sınav gününden önce deneme çözmek de oldukça yararlıdır. Birden fazla kaynaktan soru çözmek görülen soru çeşitliliğini artıracağı için sınav başarısını da artırmaktadır.

TYT Matematik çalışırken kullanılacak kaynaklar alanında uzman kişilerin tavsiyesi doğrultusunda seçilmelidir. Kaliteli sorular çözmek önemlidir. Çözülemeyen soruların öğretmenlere sorulması ve gerekirse konu tekrarı yapılması gerekmektedir.

TYT Matematik Hangi Kaynaklardan Çalışılmalıdır?

TYT Matematik çalışırken kullanılabilecek deneme kitapları, soru bankaları, el kitapları ve konu anlatımlı kitaplar gibi birçok kitap çeşidi vardır. TYT Matematik çalışırken kullanılabilecek yeni müfredata uygun 10 kaynak aşağıda listelenmiştir:

TYT Sosyal Bilimlere Nasıl Çalışılır?

TYT Sosyal Bilimlerde adaylara toplamda 20 soru sorulmaktadır. Bu 20 sorunun 5’i felsefe, 5’i tarih, 5’i coğrafya ve 5’i de din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden gelmektedir. TYT coğrafya testinin konuları şunlardır: Doğa ve İnsan, Dünya’nın Şekli, Coğrafi Konum, Harita Bilgisi, Dünya’nın Hareketleri, Atmosfer ve Sıcaklık, Basınç ve Rüzgârlar, Nemlilik ve Yağış, İklim Tipleri ve Bitki Örtüsü, Türkiye’nin İklimi ve Bitki Örtüsü, İç Kuvvetler, Dış Kuvvetler, Türkiye’nin Yer Şekilleri, Su Kaynakları ve Türkiye’nin Su Varlığı, Toprak ve Türkiye’de Toprak Türleri, Bitkiler, Türkiye'de Bitkiler, Beşeri Yapı, Nüfus ve Göç, Türkiye’de Nüfus, Yerleşme ve Göç, Ekonomik Faaliyetler, Bölge Kavramı ve Bölge Türleri, Kıtaların Keşfi ve Küçülen Dünya, İnsan ve Çevre, Doğal Afetler ve Toplum.

TYT tarih testinin konuları şunlardır: Tarih ve Zaman, İnsanlığın İlk Dönemleri, Orta Çağ'da Dünya, İl ve Orta Çağlar'da Türk Dünyası, İslam Medeniyetinin Doğuşu, Türklerin İslamiyet'i Kabulü ve İlk Türk - İslam Devletleri, Yerleşme ve Devletleşme Sürecinde Selçuklu Türkiye’si, Beyliklerden Devlete Osmanlı Siyaseti, Devletleşme Sürecinde Savaşlar ve Askerler- Beylikten Devlete Osmanlı Medeniyeti, Dünya Gücü Osmanlı, Sultan ve Osmanlı Merkez Teşkilatı - Klasik Çağda Osmanlı Toplum Düzeni, Değişen Dünya Dengeleri Karşısında Osmanlı Siyaseti, Değişim Çağında Avrupa ve Osmanlı, Uluslararası İlişkilerde Denge Stratejisi, Devrimler Çağında Değişen Devlet - Toplum İlişkileri, Sermaye ve Emek - 19. ve 20. Yüzyılda Değişen Gündelik Hayat, 20.Yüzyıl Başlarında Osmanlı Devleti ve Dünya, Milli Mücadele Dönemi, Atatürk İlkeleri ve Atatürk İlkeleri, İki Savaş Arasındaki Dönemde Türkiye ve Dünya, 2. Dünya Savaşı Sonrasında Türkiye ve Dünya, Toplumsal Devrim Çağında Dünya ve Türkiye.

TYT felsefe testinin konuları şunlardır: Felsefeyi Tanıma, Felsefe ile Düşünme, Felsefenin Temel Konuları ve Problemleri, Felsefi Okuma ve Yazma, MÖ 6. Yüzyıl - MS 2. Yüzyıl Felsefesi, MS 2. Yüzyıl - 15. Yüzyıl Felsefesi, 15. Yüzyıl - 17. Yüzyıl Felsefesi, 18. Yüzyıl - 19. Yüzyıl Felsefesi, 20. Yüzyıl Felsefesi. TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konuları ise şunlardır: Kuran-ı Kerim’in Anlaşılması ve Yorumu, Kuran-ı Kerim ve Akıl, Zekât, İbadet, Hz. Muhammed'in (SAV) Hayatı, İslam Düşüncesinde Yorumlar ve İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar.

TYT Sosyal Bilimler çalışmaya başlamanın doğru zamanı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Fakat çalışmaya erken başlayan adaylar daha az stresle daha rahat bir şekilde hazırlanabilmektedir.

TYT Sosyal Bilimler çalışırken doğru kaynaklar seçilmelidir. Seçilecek kaynaklar alanında uzman kişilerin önerileri doğrultusunda belirlenmelidir. Soru çözdükten sonra doğru ve yanlışlar kontrol edilmeli, anlaşılmayan konular varsa tekrar gözden geçirilmeli ve yapılamayan sorular hakkında öğretmenlere danışılmalıdır. Eksik olunan noktalarda uzman kişilerden yardım almak her zaman olumlu sonuçlar doğurmaktadır.

TYT Sosyal Bilimler çalışırken teknolojiden yararlanmak da adaylara yarar sağlamaktadır. Çeşitli platformlardan konu anlatımları dinlemek, ders çalışan başka kişilerin videolarını izleyerek motive olmak mümkündür.

TYT Sosyal Bilimler çalışırken en önemli noktalardan biri de konuları ezber yapmadan anlayarak ilerlemektir. Konular öğrenilirken iyi bir temel atılmalı ve sonrasında bol bol soru çözülerek öğrenilen konuların unutulmasının önüne geçilmelidir. Sınava 2-3 ay kaldığında da deneme çözümüne ağırlık vermek başarı oranını artıracaktır.

TYT Sosyal Bilimlere Hangi Kaynaklardan Çalışılmalıdır?

TYT Sosyal Bilimlere çalışırken kullanılabilecek birçok deneme kitabı, soru bankası, el kitabı ve konu anlatımlı kitap vardır. TYT Sosyal Bilimler çalışırken kullanılabilecek yeni müfredata uygun 10 kaynak aşağıda listelenmiştir:

TYT Fen Bilimlerine Nasıl Çalışılır?

TYT Fen Bilimleri, 6 biyoloji, 7 fizik ve 7 kimya olmak üzere toplam 20 sorudan oluşmaktadır. TYT Fizik Konuları şunlardır: Fizik Bilimine Giriş, Madde ve Özellikleri, Isı ve Sıcaklık, Basınç ve Kaldırma Kuvveti, Kuvvet ve Hareket, Enerji ve Hareket, Elektrik ve Manyetizma, Dalgalar, Optik.

TYT Biyoloji Konuları şunlardır: Yaşam Bilimi Biyoloji, Hücre, Canlılar Dünyası, Hücre Bölünmeleri, Kalıtımın Genel İlkeleri, Ekosistem Ekolojisi ve Güncel Çevre Sorunları.

TYT Kimya Konuları şunlardır: Kimya Bilimi, Atom ve Periyodik Sistem, Kimyasal Türler Arası Etkileşimler, Maddenin Halleri, Doğa ve Kimya, Kimyanın Temel Kanunları ve Kimyasal Hesaplamalar, Karışımlar, Asitler - Bazlar ve Tuzlar, Kimya Her Yerde.

TYT Fen Bilimlerine çalışmaya başlamanın doğru zamanı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Fakat çalışmaya erken başlayan adaylar daha az stresle daha rahat bir şekilde hazırlanabilmektedir. Çalışırken planlı olmak ve disiplinli bir şekilde çalışmak başarı getirmektedir.

TYT Fen Bilimleri çalışırken az bilinen veya hiç bilinmeyen konulara ağırlık vermek gerekmektedir. Konuların iyi anlaşılması oldukça önemlidir. Konulara çalışırken sonradan konunun hatırlanmasını sağlayacak notlar tutmak yararlıdır. Çalışılan konuların internet üzerinden çeşitli platformlardan izlenecek videolar ile daha iyi öğrenilmesi mümkündür. Teknolojinin yararlı yönlerinden faydalanmak öğrencilerin işini kolaylaştırmaktadır.

TYT Fen Bilimleri konuları çalıştıktan sonra çözülen sorular sayesinde bilgilerin unutulması engellenmektedir. Alanında uzman kişilerin önerdiği kaynaklardan bol bol soru çözülmelidir. Birden fazla kaynaktan soru çözmek farklı soru stilleri görmeyi sağlayacaktır. Çözülen soruların kontrolü yapılmalı yapılan yanlışlara göre gerekirse tekrar konuya geri dönüp çalışılmalı ya da tutulan notlar okunmalıdır. Çözülemeyen sorular için öğretmenlerden yardım almak oldukça önemlidir. Uzman kişilerin yardımı ile konular daha hızlı ve daha doğru bir şekilde anlaşılabilmektedir.

TYT Fen Bilimlerine çalışırken daha çok verim alabilmek için iyi bir uyku düzenine sahip olmak önemlidir. Düzenli saatlerde uyuyup uyanan adaylar ders çalışırken daha çok verim almakta ve daha kısa sürede daha çok konu anlayabilmektedir.

TYT Fen Bilimlerine çalışırken saatlerce ders çalışmak konsantrasyon sağlamayı zorlaştırmakta ve verim almayı azaltmaktadır. Çalışma sonrasında adayların fiziksel aktiviteler yapması oldukça önemlidir. Uzun süre hareketsiz kalmak çeşitli sağlık sorunlarına da neden olmaktadır. Fiziksel aktivite yapan adayların stres seviyesi azalmakta ve kendilerini daha dinç hissetmektedir. Bu da daha iyi ders çalışmalarına yardımcı olmaktadır.

TYT Fen Bilimlerine Hangi Kaynaklardan Çalışılmalıdır?

TYT Fen Bilimleriçalışırken kullanılabilecek birçok test kitabı, deneme kitabı ve konu anlatımlı kitap vardır. TYT Fen Bilimleri çalışırken kullanılabilecek yeni müfredata uygun 10 kaynak aşağıda listelenmiştir:

TYT'ye Kaç Ay Çalışılmalıdır?

TYT’ye çalışma süresi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Eğitim hayatı boyunca düzenli şekilde ders çalışan biri daha kısa sürede çalışmasını tamamlayabilir. Öğrencilik hayatı boyunca fazla ders çalışmamış olan birinin çalışma süresi daha uzun sürecektir.

TYT konuları günde 4-5 saatlik bir çalışma sonucunda ortalama 2-3 ayda bitirilebilmektedir. Fakat konuları bitirmek çalışma süresinin sonuna gelindiği anlamına gelmemektedir. Konular bittikten sonra bol bol soru çözülmesi ve çalışılan konuların pekiştirilmesi gerekmektedir.

TYT'ye Çalışılmaya Kaçıncı Sınıfta Başlanmalıdır?

TYT’ye çalışmaya son sınıftan önce başlanmalıdır. TYT’de çalışılacak konuların çok olması ve öğrencilerin son senede hem okul dersleri hem de sınav konularına çalışması zor olduğu için 12. sınıftan önce TYT’ye çalışmaya başlamak yararlıdır.

TYT'ye Hazırlanırken Günde Kaç Soru Çözülmelidir?

TYT’ye hazırlanan adayların günlük çözmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Genellikle günde ortalama 100-200 arasında soru çözülmesi ve soru çözerken eksik olunan konuların üstüne gidilmesi gerekmektedir. Sürekli iyi olunan konular hakkında soru çözmek, eksik kalınan konuların fark edilememesine neden olmaktadır. Birden fazla kaynaktan soru çözülmesi yararlıdır. Her ders için günlük çözülebilecek soru sayısı aşağıda listelenmiştir.

  • Türkçe için günde 70 soru çözülmelidir.
  • Matematik için 70 soru çözülmektedir.
  • Sosyal bilimler için 30 soru çözülmelidir.
  • Fen bilimleri için 30 soru çözülmelidir.

Yukarıda verilen soru sayısından daha fazla soru çözülmesi de yararlı olmaktadır. Adayların bol bol soru çözmesi ve farklı kaynaklardan farklı soru çeşitleri görmesi faydalıdır.

TYT Öğrencisi Kitap Okumalı mıdır?

TYT’de adaylara birçok paragraf sorusu sorulmaktadır. Türkçe bölümünde yer alan soruların büyük bir çoğunluğu paragraf sorularından oluşmaktadır. Paragraf sorularını hızlı ve doğru bir biçimde çözebilmek için sınava giren adayların okuduklarını anlamada iyi olmaları gerekmektedir. Okuduğunu hızlı ve doğru anlamak isteyen herkese bol bol kitap okuması önerilmektedir. Kitap okuyan kişiler daha hızlı okumakta ve okuduklarını daha kısa sürede anlamaktadır. Okuduğunu anlayabilme sadece Türkçe dersinde değil diğer derslerde de yarar sağlamaktadır. Kitap okumak TYT’de yer alan tüm derslerdeki başarı oranını yükseltmektedir. Kitap okumanın faydaları aşağıda listelenmiştir:

  • Dikkat süresini uzatmaktadır.
  • Stres seviyesini azaltmaktadır.
  • Daha düzenli olmayı sağlamaktadır.
  • Yorumlama becerisini artırmaktadır.
  • Daha hızlı okumaya yardımcı olmaktadır.
  • Okuduğunu anlama becerisini geliştirmektedir.
  • Paragraf sorularını daha kısa sürede çözmeye yardımcı olmaktadır.

TYT öğrencilerinin okuyabileceği üç kitap önerisi aşağıda listelenmiştir:

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.