İyi Siyaset Kitapları
26 Mart 2018

İyi Siyaset Kitapları

Siyaset kitapları arasında herkesin mutlaka okuması gereken Server Tanilli Uygarlık Tarihi kitabını başköşeye koyabiliriz. Tarihsel olarak siyasi gelişimler ve bunların toplumsal hayata, sanata yansımaları bu kitapta çok anlaşılır şekilde yer alıyor. İyi siyaset kitapları dediğimizde Machiavelli Prens ilk akla gelen kitaplardan biri. Platon’un eşsiz eseri Devlet, B.Russell’ın Felsefe Sorunları ve Thomas Nagel'dan Her Şey Ne Anlama Geliyor siyaset okumaları için ideal kitaplardır.

Siyaset okumaları yaparken size yardımcı olacak anlaşılması kolay bir başka kaynak da Oral Sander’in Siyasi tarih kitabı. Binlerce yılda yaşanan siyasi olayları ana hatlarıyla bu kitaptan öğrenebilirsiniz. Tarafsız bir Türkiye siyasi tarihi için Erik Jan Zürcher’in Modernleşen Türkiye’nin Tarihi kitabı eşsiz bir kaynaktır. Devletin nasıl ortaya çıktığını en iyi anlatan kitaplardan biri olarak J.J.Rouseau’nun Toplum Sözleşmesi de en iyi siyaset kitapları arasında yer alıyor.

Siyaset Bilimin Baş Yapıtı Olan Kitaplar

Siyaset Bilimi açısından başyapıt olarak kabul edilen kitaplar Batı düşünce tarihinde yer alan kitaplardır. Aristo’nun Politika kitabı,Thomas Paine - İnsan Hakları, Thomas Hobbes - Leviathan, Yasamanın İlkeleri - Bentham, Ütopya - Thomas Moore Siyaset Bilimi alanında başyapıt olarak kabul edilen kitaplar arasında yer alıyor. İyi siyaset kitapları okumak istiyorsanız bu kitapları mutlaka okumalısınız.

Siyasi kitaplar okurken siyasi tarih ve olayları anlatan tarafsız siyaset kitaplarına mutlaka zaman ayırmak lazım.  Dünya Tarihi - William H.McNeill bu konuda size yardımcı olacak en iyi kaynaklardan biri.Barrington Moore - Diktatörlüğün ve Demokrasinin Toplumsal Kökenleri iyi siyaset kitabı okumak isteyenlerin mutlaka zaman ayırması gereken bir diğer kitap.

En İyi Siyasi Kurgu Kitapları

Siyaset kitapları deyince gelecek siyasi kurgularını anlatan siyasi kurgu kitaplarına da değinmek gerekiyor. Bu gün içinde bulunduğumuz siyasi durumların, toplumsal süreçlerin habercisi olan siyasi kurgu kitapların başında George Orwell 1984 kitabı var. Aldous Huxley - Cesur Yeni Dünya en iyi siyasi kurgu kitaplarından biri olarak mutlaka okunmalı. İyi siyaset kitapları arayanlar için ufuk açıcı sosyal kehanet niteliğinde bir diğer kitap da Anthony Burgess’den Otomatik Portakal.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.