Hakan Mengüç Kimdir: Eserleri, Yazıları ve Kitapları
02 Nisan 2021

Hakan Mengüç Kimdir: Eserleri, Yazıları ve Kitapları

Hakan Mengüç Kimdir?

Hakan Mengüç, 27 Aralık tarihinde Bursa’da doğan, kitaplarını felsefe-düşünce, kişisel gelişim türlerinde ele alan bugüne kadar yayımlanmış 4 kitabı bulunan neyzen, konuşmacı ve yazardır. Yazar, Bursa’da Uludağ Üniversitesinde Sosyal Bilimler Fakültesinde okumuştur. Hakan Mengüç, ney üflemeye 15 yaşında Bursa’da başlamıştır. “Kalbin Temizse Hikayen Mutlu Biter“, “Ben Neyim” ve “Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir“, “İstediğin bir şey olursa bir hayır, olmazsa bin hayır ara” kitaplarının yazarıdır. Kitapları 7 dile çevrilmiştir. Çevirilen diller: İngilizce, Almanca, Rusça, Farsça, Arnavutça, Bulgarca ve İspanyolca’dır. Hakan Mengüç, 20’li yaşlarında tiyatro yazarlığı ve öykü yazarlığı eğitimlerini almıştır. Yazdığı bir oyun Nilüfer Tiyatro Festivali’nde sergilenmiştir. Hakan Mengüç birçok TV programına katılmıştır. Katıldığı TV programlarından bazıları: ‘’ CNN Türk - Şeffaf Oda, Bloomberg TV - Doğa Rutkay’la Her Şey Bu Masada, TRT Haber - Vapurda Çay Simit Sohbet, Stat TV Kadınca, Show TV Bekir Köse ile Sahur Vakti’’ dir.

Hakan Mengüç Kitapları Nelerdir?

Hakan Mengüç’ün kitapları aşağıda listelenmiştir:

Kalbin Temizse Hikayen Mutlu Biter - Hakan Mengüç

         Kalbin Temizse Hikayen Mutlu Biter

Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir - Hakan Mengüç

         Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir

Ben Neyim - Hakan Mengüç

         Ben Ney’im

İstediğin Bir Şey Olursa Bir Hayır Olmazsa Bin Hayır Ara - Hakan Mengüç

         İstediğin bir şey olursa bir hayır, olmazsa bin hayır ara

Hakan Mengüç’ün İlk Kitabı Hangisidir?

Hakan Mengüç’ün ilk kitabı Ben Ney’imdir. Kitap, 317 sayfadır. Kitabın konusu ilişkilerde, bedende, zihinde ve kazancında hayatını dengelemek yolunda verilen tüm çabalara rehberlik etmek üzerine yazılmıştır.

Hakan Mengüç’ün En Çok Sevilen Kitabı Hangisidir?

Hakan Mengüç’ün en sevilen kitabı Kalbin Temizse Hikayen Mutlu Biter’dir.

Hakan Mengüç Kaç Yaşındadır?

Hakan Mengüç’ün doğum tarihine dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Hakan Mengüç Nerelidir?

Hakan Mengüç, Bursalıdır.

Hakan Mengüç Şiirleri Nelerdir?

Hakan Mengüç, edebiyat ve şiirle iç içe bir yazardır. Hakan Mengüç Youtube kanalında sufizm ile ilgili şiir paylaşımları yapmaktadır. Örneğin, kanalında Mevlana’nın Bilinmeyen Şiiri videosu bulunmaktadır.

Hakan Mengüç Kişiliği Nasıldır?

Hakan Mengüç, Youtube kanalında Ben Kimim adlı videosu ile kişiliği hakkında açıklama yapmıştır. Hakan Mengüç, ‘’ Sakin olmam gereken yerlerde sakin, hareketli olmam gereken yerde hareketliyim. Gider futbol oynarım, eğleneceğim zaman da eğlenirim.’’ Cümleleri kurmuştur.
Hakan Mengüç ayrıca Doğa Rutkay ile Her Şey Bu Masada Programında kişiliği hakkında bilinmeyen paylaşımlarda bulunmuştur. Hakan Mengüç, ‘’ Kendime bir çeşit yolcu diyorum. Bir şeyler öğreniyorum. Olmaya çalışıyorum. Öğrendiklerimi paylaşmayı seviyorum. Ayrıca adrenaline bayılırım. Motor kullanıyorum. Paraşütle atlamayı severim. Rap müzik dinliyorum. Bulunduğum kabın şeklini alırım. Uyum sağlıyorum.’’ der.

Ayrıca Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci, Hakan Mengüç hakkında şu cümleleri kurmuştur: ‘’ Hakan Mengüç yaptığı işin tanımına fazlasıyla uygun bir yapıya sahip… Sabırlı, toleranslı ve her düşünceye karşı hoşgörülü. Hakan, uyguladığı her tekniği kendi içinde içselleştirmiş ve tamamen sindirmiş. Bu onu daha da özel ve ayrıcalıklı kılıyor bence…’’ der.

Hakan Mengüç Çocukluğu Nasıldır?

Hakan Mengüç’ün çocukluğu Bursa’da geçmiştir. Hakan Mengüç çocukluğuna dair bir anısını Doğa Rutkay ile Her Şey Bu Masada programında anlatmıştır. Hakan Mengüç, ‘’ Bursa’da sema töreni vardı. Oraya katılmıştım. Oradaki ney sesini canlı dinlediğimde çok etkilendim. Sonra o kişinin yanına gittim. O kişi benim hocam oldu. Daha 15 yaşındaydım. Ney beni kendine aşık etti. ’’ der.

Hakan Mengüç Gençlik Yaşamı Nasıldır?

Hakan Mengüç, Bursa’da Uludağ Üniversitesinde Sosyal Bilimler Fakültesi mezunudur. Ayrıca psikoterapi eğitimleri almıştır. Girne Amerikan Üniversitesinde “Sufizme Giriş” dersi veren Hakan Mengüç aynı zamanda GAÜ bünyesinde kurulan Sufi Akademi’nin kurucusu ve başkanıdır. Ney ile başlayan yolculuğunun ardından Osmanlıca öğrenmiş ve birkaç yıl sonra sufizm üzerine bir eğitim sürecinden geçmiştir. Mesnevi’nin ana dili olan Farsça’yı öğrenmiştir.

Hakan Mengüç’ün Sağlık Durumu Nasıldır?

Hakan Mengüç’ün bilinen bir sağlık problemi bulunmamaktadır.

Hakan Mengüç’ün Eğitim Hayatı Nasıldır?

Hakan Mengüç, küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başlamış ve 15 yaşında hem ney hem de piyano öğrenmiştir. Ardından 2 yıl konservatuarla devam edip ve daha sonra konservatuardan ayrılmıştır. Hakan Mengüç, Bursa’da Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde okumuştur.

Hakan Mengüç Hangi Okullarda Eğitim Almıştır?

Hakan Mengüç’ün eğitim aldığı okullar aşağıda listelenmiştir:

  • Konservatuar Eğitimi
  • Uludağ Üniversitesi

Hakan Mengüç Sosyal Medyayı Aktif Kullanmakta mıdır?

Hakan Mengüç sosyal medyayı aktif kullanmaktadır. Sosyal medya hesaplarında öğrendiklerini paylaşmaktadır.

Hakan Mengüç Twitter Hesabı Nedir?

Hakan Mengüç Twitter kullanmaktadır. Hakan Mengüç’ün Twitter kullanıcı adı hakanmenguc ‘ tür.

Hakan Mengüç Instagram Hesabı Nedir?

Hakan Mengüç Instagram kullanmaktadır. Hakan Mengüç’ün Instagram kullanıcı adı hakanmenguc’ tür.

Hakan Mengüç Siyasi Görüşü Nedir?

Hakan Mengüç’ün bilinen bir siyasi görüşü bulunmamaktadır.

Hakan Mengüç Hangi Partilidir?

Hakan Mengüç, resmi olarak herhangi bir partiye üye değildir.

Hakan Mengüç Nasıl Yazar Olmuştur?

Hakan Mengüç, Doğa Rutkay ile Her Şey Bu Masada programında nasıl yazar olduğunu açıklamıştır. Hakan Mengüç, ‘’ Aslında ben konuşmalarımı kitaba döktüm. Yayıncımız ısrarla kitap projesini yaptırdı. Aslında videolarımda da kitapta yazılanları bulabilirsiniz.’’ Diyerek açıklamıştır.

Hakan Mengüç’ün Bağlı Olduğu Edebi Akım Nedir?

Hakan Mengüç, kitaplarını sade ve açıklayıcı bir üslupla ele almıştır. Kitapları, okuyucuya bilgi verme amacı gütmektedir. Doğrudan ve dolaylı anlatımlar bulunmaktadır.

Hakan Mengüç Edebiyatı Nasıl Tanımlamaktadır?

Hakan Mengüç, edebiyatı paylaşım amacı olarak görmektedir. Yazar, katıldığı bir televizyon programında öğrendiklerini paylaşmak amacıyla yazdığı kitapları aracı olarak gördüğünü iletmiştir. Öğrendiklerini paylaşmayı çok sevdiğini ayrıca dile getirir.

Hakan Mengüç Hangi Türlerde Romanlar Yazmaktadır?

Hakan Mengüç’ün yazdığı kitapları ve türleri aşağıda listelenmiştir:

Hakan Mengüç Gazete Yazarlığı Yapmış mıdır?

Hakan Mengüç gazete yazarlığı yapmamıştır.

Hakan Mengüç Kitaplarını PDF Olarak Nasıl Alabilirsiniz?

Hakan Mengüç’ün kitapları PDF olarak internet üzerinde bulunmamaktadır.

Hakan Mengüç’ün Aldığı Ödüller Nelerdir?

Hakan Mengüç, üniversitelerde yaptığı konuşmalar sebebiyle Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde yılın konuşmacısı seçilmiştir.

Hakan Mengüç’ün Katıldığı TV Programları Nelerdir?

Hakan Mengüç birçok TV programına katılmıştır. Katıldığı TV programları aşağıda listelenmiştir:

  • CNN Türk - Şeffaf Oda
  • Bloomberg TV - Doğa Rutkay’la Her Şey Bu Masada
  • TRT Haber - Vapurda Çay Simit Sohbet
  • Star TV - Kadınca
  • Show TV - Bekir Köse ile Sahur Vakti

Hakan Mengüç Aile Yaşamı Nasıldır?

Hakan Mengüç evli değildir.

Hakan Mengüç Eşi Kimdir?

Hakan Mengüç evli değildir.

Hakan Mengüç’ün Çocukları Kimdir?

Hakan Mengüç’ün çocuğu yoktur.

Hakan Mengüç’ün Benzerliğinin Bulunduğu Diğer Yazarlar

Hakan Mengüç Benzeri Yazarlar

Hakan Mengüç, eserlerinde felsefe-düşünce türünde kitaplar yazmış olup sade ve akıcı bir dil kullanmaktadır. Hakan Mengüç’e benzer yazarlar aşağıda listelenmiştir:

Hakan Mengüç Hangi Dallar ile İlgilenmektedir?

Hakan Mengüç, müzik, edebiyat ve spor dalları ile ilgilenmektedir. Ney ve piyano çalmaktadır. Fars edebiyatı ile ilgilenmiş ve sufizm düşüncesi ile bağdaştırmaktadır. Paraşütle atlama, motor sürme gibi hobileri bulunmaktadır.

Hakan Mengüç Hangi Bilim Dalları ile İlgilenmektedir?

Hakan Mengüç, felsefe, edebiyat, psikoloji ve sosyoloji gibi bilim dalları ile ilgilenmektedir. Katıldığı TV programlarında birçok felsefe ile ilgilendiğini en çok İslam felsefesini kendisine yakın bulduğunu açıklamıştır. Ayrıca Hakan Mengüç, psikoterapi eğitimi almıştır. İkili ilişkiler konusunda eğitimler vermektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.