Fantastik Kitap Serileri Okumayan Kaldı Mı?
17 Eylül 2019

Fantastik Kitap Serileri Okumayan Kaldı Mı?

        İyi bir kitap kurdunun hayal dünyası son derece zengin olur. Bunu bilen BKM Blog olarak fantastik macera sevenleri unutmadık. İster yeni bir tür okumak isteyenler için, ister en iyi fantastik tür kitapları arasından kaçırdıkları var mı diye kontrol etmek isteyen kitap tutkunları için yine bir en iyi 10 listesi hazırladık.

        Bu defa, fantastik dünyanızı gıdıklıyor ve bir yoklama yapıyoruz: Bu devirde fantastik kitap serileri okumayan kaldı mı?

        Aman kalmasın

 Yüzüklerin Efendisi – J.R.R. Tolkein

Yüzüklerin EfendisiJ.R.R. Tolkein

        Valla okumayanı döverler. Ya da “Ben kitap kurduyum arkadaş” demeyin lütfen. Halen zaman varken biz uyarımızı yapalım: Bu seriyi alın, okuyun. Filmini izlemek yetmez. Ünlü üçleme ayrıca, tüm zamanların en çok satan, en çok dile çevrilen fantastik edebiyat kitapları olarak tarihe damgasını vurmuş elbette. Adı üstünden hem klasik hem fantastik: Yüzüklerin Efendisi. Üzerinde fazla durmaya gerek yok, siz konuyu biliyorsunuz.

Yerdeniz – Ursula K. Le Guin

YerdenizUrsula K. Le Guin

        Toplam 6 kitaplık bir seri. Le Guin’in fantezi dünyasının ne kadar zengin olduğu konusunda dudak uçuklatan bir yapıt. İlk önce üçleme olarak yazılsa da bu rakama 3 tane daha eklendi daha sonra. Seri ve elbette ki Ursula K. Le Guin, çağdaşı olan yazarları etkilemekle kalmıyor, geleceğin okurlarına bir de edebi miras bırakıyor böylece.

 Buz ve Ateşin Şarkısı – George R.R. Martin

Buz ve Ateşin ŞarkısıGeorge R.R. Martin

        İşte çok önemli bir seri daha. Serinin ilk kitabı Taht Oyunları ile başlıyor. Evet, bilenler bilir, şu ünlü dizi. Seri ise tam 7 kitaptan oluşuyor. Kitap kurdu olduğunu savunanların iştahını açacak seri, tutkunları tarafından da takip ediliyordu ve en çok merak edilen soru ise şuydu: Serinin yeni kitabı ne zaman çıkacak? Zira, uyarlama dizisiyle çağımızın son yıllarını oldukça meşgul etmişti. Okumaya değer…

Kara Kule – Stephen King

Kara KuleStephen King

        O, yazdığı her kitapla okurları tarafından soluk almaksızın takip edildi. Her kitabı çok okunanlar listesinde ilk beşte yerini aldı. Kimden söz ediyoruz? Elbette ki Stephen King’den. Onun en çok sevilen serisi ise Kara Kule. Tam tamına 8 kitaplık bu seri, bilim-kurgu, macera, korku ve fantastik dünyayı tek bir isim altında topluyor.

Altın Pusula – Phillip Pullman

Altın PusulaPhillip Pullman

        Beyaz perdeye uyarlanan filmden de hatırlanacağı gibi son derece sürükleyici bir fantastik kitap serisi karşınızda. Okuması kolay, kurgusu olay 3 kitaptan oluşan serinin diğer iki kitabı gişe endişesi nedeniyle sinemaya uyarlanmadı. Yine de eser, kitap kurtlarının ilgisine mahzar olmasıyla dikkatleri çekiyor.

 Açlık Oyunları – Suzanne Colins

Açlık OyunlarıSuzanne Colins

        Distopya severlerin 3 kitaplık seriyi adeta akın ederek satın aldıkları, okudukları seri, sinemaya uyarlanınca kimi tarafından sevildi, kimi tarafından beğenilmedi. Tam da bu nedenle, izlemek isteyen izlesin ama aslından okumak gibisi olmaz diyoruz. Açlık Oyunları serisi bu ısrarımızın en büyük örneklerinden biri olarak karşımızda.

 Harry Potter – J. K. Rowling

Harry PotterJ. K. Rowling

        En popüler olanı en sona sakladık tabii ki… Harry Potter serisi… Serinin 1997 yılında yayımlanan ilk kitabı Felsefe Taşı’ydı. Sonrasında yayımlanan kitaplarla toplam 7 kitap, tutkunlarını bekliyor. Yüzüklerin Efendisi’nde de belirttiğimiz gibi izlemek yetmez, okumak lazım.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.