En İyi Ekonomi Kitapları
05 Şubat 2018

En İyi Ekonomi Kitapları

Yunanca oikia ve nomos sözcüklerinden oluşan ekonomi oikia yani ev ve nomos yani kural sözcüklerinin ev yönetimi anlamı içerin birleşimidir. Antik Yunan’dan günümüze ekonomi bilimi üzerine çok çalışılmış kuramlardan oluşan bir literatür sunuyor. Ekonomi hayatın her alanında var olsa da ekonomi hakkında yorum yapabilmek bilgi birikimi gerektiriyor.

Ekonomide analiz tekniklerine sahip olabilmek için en iyi ekonomi kitapları arasından okuma yapmak faydalı olacaktır. Sermaye, eşitsizlik, refah gibi konuları herkesin anlayabileceği dilde sunan Thomas Piketty / Kapital en iyi ekonomi kitapları arasında yer alıyor. Ülkemizde İletişim yayınlarından çıkmış olan Eşitsizliğin Bedeli, Nobel Ekonomi ödüllü Joseph Stiglitz tarafından yazılmış tüm dünyada tanınan ekonomi kitaplarından biri olarak tercih edilebilir.

Ekonomiyi Anlamak İçin En İyi Kitaplar

Ekonomi hakkında kolay bilgi sahibi olabileceğiniz Kolay Ekonomi kitabı Mahfi Eğilmez tarafından yazılmış ve ekonomiyi basit bir dille anlatıyor.Tim Harford Görünmeyen Ekonomist kitabı okuyan herkese bir ekonomist gibi düşünebilme fırsatı sunuyor. En iyi ekonomi kitapları arasında yer alan bu iki kitap anlaşılır dille yazılan ekonomi kitaplarından.

Dünyanın en seçkin ekonomi profesörlerinin mükemmel bir ekonomi kitabı olarak tarif ettiği Deirdre McCloskey, Romantik Ekonomist kitabı oldukça farklı bir bakış açısı sunuyor. En iyi ekonomi kitapları deyince John Charles Pool, Ross Laroe tarafından yazılmış Bir Günde Ekonomist Nasıl Olunur adlı kitabı da mutlaka anmalıyız. Bu kitap ekonomi kuramını matematiksel kavramlardan arındırarak anlatıyor.

Türk Yazarların En iyi Ekonomi Kitapları

İktisatçı ve aynı zamanda siyasetçi Sadun Aren tarafından yazılan 100 Soruda Ekonomi El Kitabı Türk yazarların en iyi ekonomi kitapları arasında yer alan anlaşılır bilgiler sunan bir kitap. Suphi Ağırnaslı, Yosun Akverdi tarafından kaleme alınmış Ekonomi Kitabı paranın nasıl işlediğini hayatın içinden örneklerle anlatıyor.

Faruk Türkoğlu tarafından kaleme alınan  Ekonomi İle İlgili Her Şey kitabı ekonomiden anlamanızı sağlayacak her alanda ekonomiye dair bilgiler içeriyor. Mahfi Eğilmez’in Ekonomide Analiz kitabı ekonomi analizi yapmanın tekniklerini örneklerle anlatan en iyi ekonomi kitapları arasında yer alıyor.

        

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.