Yakın Tarih Kitapları
26 Şubat 2018

Yakın Tarih Kitapları

Tarih, geçmişte zamanlarda yaşamış insan ya da toplumların tüm faaliyetlerini zaman ve yer yanı sıra sebep ve sonuç ilişkisine yer vererek, belgelerle inceleyen önemli bir bilim dalıdır. Yakın tarih ise tarihsel süreç içerisindeki en son kısma verilen addır. Yani tarihsel sürecin son döneminden düne kadar olan kısım yakın tarih konusu içerisine girmektedir.

Yakın tarih günümüze direk olarak bağlantılı olan bir tarihsel dönemi ifade eder. Bu yüzden günümüzde olan herhangi bir sorun ile bağdaşlaştırma yapmaya yardımcı olur. Yakın tarih etkileri hala gözlenebilen durumları da kapsamaktadır.

Yakın Tarihe Işık Tutmak

Yakın tarihi herkesin bilmesinde fayda vardır. Çünkü bazen neden dediğinde yakın tarih incelenmesi ile sebebi öğrenilebilir. Hatta en çok akılda kalıcı olan yakın tarihtir. Çünkü tazeliğini hala korumaktadır. Yakın tarih kitapları soru işaretlerinin giderilmesi, son dönemde olanları bilinmesi, tarihsel bakışın değişimi gibi pek çok nedenden dolayı okunmalıdır.

Tarihini bilmeyen geleceğini de bilemez sözünde olduğu gibi yakın tarihini bilmeyen gelecekteki durumunu kestirmekte zorlanabilir. Bu yüzden yakın tarih kitapları okumak birazda geleceği okumak gibidir. Yakın tarih çıkarım yapmaya müsaittir. Elde edilen çıkarımlar kesin olmasa da muhtemeldir.

Tarih kitapları ile yakın tarih kitaplarını birbirinden ayıran en önemli özelliği adlarındadır. Yakın tarih, tarihin tozlu sayfalarında daha toz tutmayan ya da canlılığını koruyan yani toplumlarda izlerini hala barındıran dönem kitaplarıdır.

Yakın Tarihi Okumaya Nereden Başlamalı

Yakın tarih de kendi içinde birçok kısımdan oluşmaktadır. Tıpkı normal tarih kitapları gibidir. Okuyucu hangi şahsiyete ya da tarih aralığı ile ilgileniyor ise veya merak ediyorsa onu okuyabilir. Fakat farklı dönem ve kişileri okumak daha faydalıdır. Bu sayeden yakın tarihe pek çok açıdan bakma fırsatı yakalanır.

Kitaplığınızda hangi dönemi, kişiyi, fikri barındırmak istiyorsanız onun hakkında pek çok yakın tarih kitabı bulabilirsiniz. BKM Kitap olarak sitemizde yer alan yakın tarih kitapları içerisinde Osmanlının son dönemlerinden günümüze kadar gerçekleşen olaylar, oluşan fikirler ve var olan şahsiyetler hakkında kitapları bulabilirsiniz.

Sonuç olarak yakın tarihe doğrudan yani fiziksel olarak yolculuk edilemez ama kitaplar ile bu yolculuğa bir nevi çıkarak okuyarak öğrenmek, bilmek ve bilgi birikimine sahip olmak bizlerin elindedir. BKM Kitap olarak size yakın tarihimize çok özel bir yolculuk sunuyoruz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.