Sosyal Mühendislik Kitapları
26 Şubat 2018

Sosyal Mühendislik Kitapları

Sosyal mühendislik dilimize, İngilizce ‘den geçmiş bir terim olarak bildiğimiz mühendislikle çok alakası olmayan bir anlama sahiptir. İnsanı kullanarak hedef belirlenen kurum veya kişiler hakkında bilgi toplamak ve bu bilgiyi kendi çıkarı için kullanmak sosyal mühendisliktir. Bir diğer ifadeyle hedefteki kişi veya kurumu hackleme faaliyetidir.

Planlı ve sistematik bir şekilde insan ilişkilerini ve kişilerin boş anlarını kullanarak bu kişilerden bilgi sızdırmak sosyal mühendisliğin başlıca amacıdır. Bu amaca ulaşmak için kullanılabilecek pek çok yöntem mevcuttur. Kişi kuruma çalışan olarak sızabilir, kurumda arkadaşlar edinebilir, destek alınan bir kurumda çalışanmış gibi davranabilir, hedefle yakın ilişkiler kurabilir veya kadınsal özelliklerden faydalanıp erkeklerin zaafından faydalanabilir.

Sosyal mühendislik bilgi güvenliğinin en kritik olduğu bu çağda araştırılması ve bilgi sahibi olunması gereken bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Bu konuda yapılacak kapsamlı okumalar sizleri ve kurumlarınızı sosyal mühendislik hilelerine karşı bilgili ve korunaklı kılacaktır. Bu doğrultuda BKM Kitap olarak sitemizde bulabileceğiniz sosyal mühendislik kitapları size iyi bir rehber olacaktır.

Sosyal Mühendislik Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin

Sitemizde bulabileceğiniz sosyal mühendislik kitapları sayesinde bu gizemli hackleme sistemiyle ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmanız mümkün.

Sosyal mühendislik kavramını tanımlarken kullanılan çok ilginç ifadeler vardır. Bunun bir bilim olduğunu iddia eden kaynaklara bile rastlamak mümkündür. İnsanlardan istediğini öğrenmek için kullanılan bir çeşit sanat ve bilim dalı olduğunu iddia edenler de mevcuttur.

Psikolojik hileler ve çeşitli manipülasyon yöntemleri kullanarak bir bilgiyi sistemleri kırmak yerine kişilerin kendisinden almak sosyal mühendisliğin temel prensibidir.

Sosyal mühendislikte en olası hedefler, telefon şirketleri, holdingler, finans şirketleri, askeri kurumlar, devlet kurumları ve hastanelerdir. Sosyal mühendislik iki boyutta incelenebilir. Bunlar fiziksel ve psikolojik boyuttur. Bu boyutlar ayrı veya bir arada meydana gelebilir. Telefon ile bilgi sızdırma, çöpleri boşaltma, ikna etme (manipülasyon), online ataklar sosyal mühendislik örneklerinden sadece birkaçıdır.  Bkmkitap.com kategoriler sayfasında bulabileceğiniz  sosyal mühendislik kitapları bu alanda daha fazla bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacak kaynaklardır. Keyifli okumalar dileriz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.