Psikoloji Kitapları Tavsiye
05 Nisan 2018

Psikoloji Kitapları Tavsiye

Psikoloji alanında okuma yapmak kendi kişisel yolculuğumuzu anlamak açısından birçok fayda sağlar. Psikoloji kitapları tavsiye ederken bu alanda keşfedilmesi gereken yazarlardan bahsetmek gerekiyor. Psikoloji deyince hepimizin aklına ilk olarak Freud geliyor. Derinlemesine araştırma yapmak isteyenler için Freud’un kitapları tavsiye edilebilir.

Sürükleyici ve yaşama anlam katacak psikoloji kitapları ise Irvin D. Yalom, Erich Fromm, Karen Horney, Jung, Adler gibi yazarların kitapları arasından seçilebilir. Gary Small ve Gigi Vorgan tarafından yazılmış Bir Psikiyatristin Gizli Defteri psikolojiye ilgi duyanlar için ilgi çekici kitaplar arasında yer alıyor.James Fallon tarafından yazılmış İçimizdeki Psikopat kitabı da ilginizi çekecektir.Eugenio Borgna’nın Ruhun Yalnızlığı kitabı psikoloji kitabı okumak isteyenler için güzel bir seçim olacaktır.

Popüler Psikoloji Kitapları

Çağımızda insan kendini o kadar kaybolmuş hissediyor ki psikoloji alanına ilgi duyanların sayısı giderek artıyor. Psikoloji kitapları da bu nedenle oldukça popüler olmaya başladı. Psikoloji kitapları tavsiye edilirken tabi en çok okunan, beğenilen kitaplardan da bahsetmek gerekiyor. Erasmus’un Deliliğe Övgü kitabı her zaman popüler olan psikoloji kitapları arasında yer alıyor.

Jung’ın Keşfedilmemiş Benlik kitabı, Yalom’un Divan adlı kitabı, Freud’un Bilinçaltı kitabı en çok okunan psikoloji kitaplarından bazıları. Devid Burns’ün İyi Hissetmek adlı kitabını ve Knut Hamsun ‘un Açlık adlı kitabını Psikoloji kitapları tavsiye listemize popüler kitaplar olarak ekleyebiliriz. Burgess-Otomatik Portakal kitabı da her zaman okunan psikoloji kitapları arasında yer alıyor.

Psikoloji Kitapları Arasından Nasıl Seçim Yaparım

Öncelikle psikoloji alanında okuma yapacaksınız derinlemesine bir araştırmama mı yapmak istiyorsunuz yoksa ruhunuza biraz anlam katacak edebi değeri olan kitaplar mı okumak istiyorsunuz karar vermelisiniz. İlki için mutlaka Foucault Deliliğin Tarihi gibi kitapları mutlaka okumalısınız.

Edebi değeri olan ve kişisel, ruhsal çıkmazlarınıza dokunacak, size destek olacak psikoloji kitapları tavsiye edeceksek Olağan Psikopatlar, Yalan Söylediğimi Nasıl Anladın, Düşünüyorum Öyleyse Deliyim gibi kitaplara bakmanızı söyleyebiliriz. Irvın. D. Yalom, Adler, Erich Fromm kitapları arasından ruhsal çıkmazlarınıza dokunacak sürükleyici kitaplar seçebilirsiniz. Psikoloji kitabı okumak istiyorum diyenler için Adler’in yaşama Sanatı mutlaka listede olmalı.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.