Psikoloji Ders Kitapları
26 Mart 2018

Psikoloji Ders Kitapları

Psikoloji bölümü ders içeriklerinde psikolojiye giriş, sosyal psikoloji, insan davranışlarının temelleri, bilişsel psikoloji, kişilik kuramları gibi içerikler yer alıyor. Psikoloji ders kitapları ders içerikleri doğrultusunda belirleniyor. Psikolojiye giriş kitapları psikolojinin temel kavramlarını tanıtan, insan davranışları konusunda bilgi sahibi olunmasını sağlayan kitaplar. Psikoloji tarihi kitapları psikolojinin tarihsel gelişimini anlatıyor.

Kişilik kuramları ile ilgili psikoloji ders kitapları kişilik kavramını çeşitli araştırma yöntemleri ışığında inceler. A. Adler, C. Gustav Yung, Erik Erikson’un benlik kuramları üzerine araştırmaları kapsar. Psikolojide araştırma yöntemleriyle ilgili ders kitapları gözlem ve mülakat teknikleri, anket ve ölçek geliştirme, deneysel ve yarı-deneysel yöntemler gibi psikolojik araştırma yöntemlerini inceler.

En Çok tercih Edilen Psikoloji Ders Kitapları

Morgan'ın Psikolojiye giriş kitabı en çok tercih edilen Psikolojiye Giriş ders kitaplarının başında geliyor. Psikolojiye Giriş kitabı olarak Rod Plotnik’in Psikolojiye Giriş kitabı da en çok tercih edilen ders kitaplarından. Psikoloji tarihi ders kitabı olarak Schultz, D. P., Schultz, S. E.-Modern Psikoloji Tarihi en çok okutulan psikoloji ders kitapları arasında yer alıyor.

Klinik Psikoloji ders kitapları arsında Linden, W., Hewitt, P. L.-Klinik Psikoloji kitabı ders kitabı olarak birçok bölümde okutuluyor. Psikoterapi Kuramları ders kitabı olarak Wedding, D., Corsini, R.- Modern Psikoterapiler kitabı tercih edilen ders kitapları arasında bulunuyor.Corey, G-Psikolojik Danışma, Psikoterapi Kuram ve Uygulamaları kitabı da Psikoloji ders kitapları arasında oldukça fazla rastladığımız bir kaynak.

Psikoloji Öğrencilerinin Okuması Gereken Kitaplar

Freud’un Bilinçaltı, Totem Ve Tabu, Psikanaliz Üzerine gibi kitapları mutlaka okunmalı. Annem Ve Hayatın Anlamı gibi Irvin. D Yalom kitapları da psikoloji öğrencileri için faydalı olacak kitaplar. Jung’ın Dört Arketip, Rüyalar gibi kitapları da mutlaka zaman ayırmak gereken kitaplar olarak kitaplığınızda bulunmalı.

Erich Fromm, Focoult, Lacan, Adler psikoloji öğrencilerinin okuması gereken yazarlardır. Psikoloji ders kitapları dışında mutlaka modern psikoloji kuramlarını da araştırmak gerekiyor. Aynı zamanda teorik kitapları okurken iyi birer gözlemci olarak insan davranışlarını gözlemlemek ve kuramlar ile bağdaştırmak da oldukça önemli.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.