Okunması Gereken Tarih Kitapları
20 Şubat 2018

Okunması Gereken Tarih Kitapları

Tarih okumak insana pek çok katkısı olduğu muhakkaktır. Tarih kitapları ise önemli yol göstericilerdir. Geçmişe ışık tutmaktadırlar.

Tarih bilgisine sahip olmak isteyenler ise sürekli okumayı kendilerine görev olarak görürler. Çünkü tarih belgelere dayalı olduğu kadar pek çok da yorumun bulunduğu bir alandır. Farklı bakış açılarından okunması gereken tarih kitapları oldukça çoktur.

Tarihi Bilmek Okumaktan Geçer

Tarihi diğer bilim dallarından ayıran bir özelliği de deneylerden değil de okunarak elde edilmesidir. Bu yüzdendir ki tarihi bilmek için okumak gereklidir. Okunması gereken tarih kitapları hangileri olduğunu tespit etmek için başyapıtlara bakılmalıdır. Dönemin ünlü yazarları, geçmişte damga vuran şahsiyetlerin yazdığı birinci elden çıkan kitaplar kesinlikle okunmalıdır. Mesela cumhuriyetin kuruluş yılları, milli mücadele zamanları ile ilgili Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı “Nutuk” okunmalıdır.  Bunun gibi birinci elden kaynaklar ve ardından diğer eserler okunmalıdır.

Hangi kitap okunacağının seçimi yapılırken terciler gözetilmelidir. Ardından listeler oluşturulmalı ve bolca okunmalıdır. Tek bir kitap ile her şeye hakim olmak mümkün değildir. O yüzden kitaplığınızı kütüphanenize çevirene kadar bol bol kitap okunmalıdır. Tek bir yere bağlı kalmadan çokça okumak daha faydalıdır.

Okunan her kitap bilgi birikimini biraz daha arttırmakta ve daha da geliştirmektedir. Okumaktan bu yüzden asla zarar gelmez. Tam tersi okumayan kişi yeterli bilgiye sahip olmadığı için daha zararlı denebilir. Bu zarardan kasıt doğru olmayan hatalı bilgiler ile kirliliği sebep olma ihtimalidir. BKM Kitap olarak okuması gereken tüm tarih kitapları ile kitapseverlerin hizmetindeyiz.

BKM Kitap ile Tarihi Yaşayın

Tarih kitaplarının öneminden zaten bahsedildi bu sayede okunması gereken tarih kitapları da tespit edilebilir. Peki, önemli bir soru sorulursa. Kitap okuyarak ne elde ederiz? Sorusuna cevabımız şu şekildedir.

Okumak her şeyden önce kişilikleri şekillendiren ve insanı zenginleştiren en büyük hazinedir. Okuyarak her şey elde edilir desek yanlış söylemiş olmayız. Çünkü okuyarak elde edilen bilgi sonucu çıkarımlar yapılabilir, tecrübeler elde edilmiş olunur. Bunlardan yola çıkarak aynı zamanda önümüzü aydınlatmış oluruz.

Kitaplar bir fener görevi de görürler. Yani kitap çok gereçli bir araçtır. BKM Kitap olarak kitapseverlerin önünü aydınlatmaya devam edeceğiz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.